nieuws

Louis Verwimp zet ruim in op Velofollies

Ondernemen 428

Louis Verwimp heeft besloten flink uit te pakken op de snel naderende Velofollies, die plaatsvindt van 18 t/m 20 januari 2019 in Kortrijk Xpo. Met een dubbelgrote stand wil de grossier in contact komen met bestaande én vooral nieuwe dealers, maar ook met consumenten. Bovendien zullen er enkele nieuwe merken geïntroduceerd worden.

Louis Verwimp zet ruim in op Velofollies

Het palet aan merken van Louis Verwimp is tegenwoordig dermate omvangrijk dat ze als totaalleverancier een nóg interessantere partner voor de vakhandel zijn. Niet alleen vanwege de fietsmerken Bikkel Bikes, Haro en Superior, maar ook vanwege talloze sportieve accessoires of onderdelen merken, als bijvoorbeeld Miche, Dedacciai, Deda Elementi of CEMA. “Het wordt een stand vol beleving. We staan op dezelfde plaats als normaal, maar aan de overkant hebben we ongeveer een even groot aantal vierkante meters erbij genomen, zodat we nu echt groots kunnen uitpakken,” laat Louis Verwimp jr. weten.

Beleving op de stand

“We hebben ook veel om te laten zien, maar we presenteren veel meer dan alleen nieuwe producten. Onze stand valt op door beleving. We hebben een info-punt en koffiecorner voor dealers en er is alle dagen een topmecanicien, die het fietsambacht demonstreert en antwoord kan geven op technische vragen.” De mecanicien zal dagelijks onder andere druk zijn met het vlechten van wielen, het inpersen van lagers en het monteren van spareparts op de juiste wijze. Verwimp weet uit ervaring dat mensen het altijd interessant vinden om naar deze ambachtelijke werkzaamheden te kijken.

Saloncondities voor Bikkel, Haro en Superior

Voor consumenten valt er interessant voordeel te behalen. Bezoekers krijgen een voucher met zogenaamde ‘saloncondities’. Dat betekent dat zij tegen inlevering van die voucher bij aanschaf van een fiets korting krijgen bij hun dealer in de buurt. “Die korting zal gelden op 2019 modellen van Bikkel- Haro- en Superior Bikes en zullen tot eind februari geldig zijn. De verrekening van die korting regelen wij met onze dealers, het voordeel is voor de consument,” aldus Verwimp.

Goodiebags voor bestaande en nieuwe dealers

Waar Louis Verwimp op Velofollies nadrukkelijk op inzet zijn de dealers die naar Kortrijk afreizen, zowel de Nederlandse als de Belgische dealers. Voor hen staat een aantrekkelijk gevulde goodiebag klaar. “Onze bestaande dealers krijgen een goodiebag en wie zich op de stand laat registreren als nieuwe dealer uiteraard ook. Die kan het als een mooi welkomstgeschenk zien. We willen duidelijk laten zien dat we als totaalleverancier uitstekend
geschikt zijn voor one-stop-shopping. Er zijn zoveel merken, waarvan wij de exclusieve distributie voor de Benelux verzorgen, dat het uit zakelijk oogpunt meer dan verstandig is om eens een kijkje te komen nemen.”

Tip van de sluier?

En aan dat merkenpallet komt vooralsnog geen einde. In de loop van januari komt Verwimp met nieuws naar buiten, dat nu nog even onder de pet moet blijven. “Ja, dat klopt, we gaan enkele interessante merken op Velofollies lanceren,” laat Verwimp weten. “De gesprekken daarover bevinden zich nu in een afrondende fase, daarom kunnen we nog geen tipje van de sluier oplichten. Behalve dat het merken zijn, die zakelijk zeker interessant zijn. Kom maar gewoon kijken op onze stand in Kortrijk.”

Reageer op dit artikel