nieuws

Kruitbosch genomineerd voor Familiebedrijven Award 2019

Ondernemen 235

Kruitbosch is genomineerd voor de Familiebedrijven Award. Het Zwolse fietsbedrijf werd met nog zes bedrijven uit meer dan 500 familiebedrijven geselecteerd.

Kruitbosch genomineerd voor Familiebedrijven Award 2019

In de laatste ronde worden de zeven genomineerden getoetst op onder andere continuïteit, groei en maatschappelijke betrokkenheid. In april wordt bekend wie zich familiebedrijf van 2019 mag noemen.
Kruitbosch is in 1955 opgericht en is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de fietsmarkt met de succesvolle merken Cortina (e-bikes en stadsfietsen) en Alpina (kinderfietsen). 2018 was wederom een zeer succesvol jaar. De verkoop van Cortina e-bikes is ten opzichte van het jaar ervoor verdubbeld en met de Cortina stadsfietsen en Alpina kinderfietsen is het bedrijf marktleider op de Nederlandse fietsmarkt.

Talentontwikkeling centraal

Kruitbosch loopt voorop met haar groothandelsactiviteiten en gelooft in een nauwe samenwerking met tweewielerzaken. Talentontwikkeling van medewerkers staat centraal. De afgelopen jaren is Kruitbosch in een flinke groeispurt terecht gekomen. Verwacht wordt dat dit de komende jaren door zal zetten. De nominatie voor de Familiebedrijven Award zien de drie eigenaren – Chris, Martin en Wilco Kruitbosch – als een mooie erkenning. Zij zijn inmiddels de derde generatie van de familie Kruitbosch die het bedrijf leiden.

Ondersteund door KPMG en ABN AMRO

Stichting Familie Onderneming werd in 2012 opgericht door ondernemer John Fentener van Vlissingen en heeft als doel om het Nederlandse familiebedrijf te ondersteunen. De Stichting looft jaarlijks de Familiebedrijven Award uit aan een excellerend Nederlands familiebedrijf. De Stichting wordt hierbij ondersteund door KPMG en ABN AMRO. KPMG verzorgt de onafhankelijke selectie van familiebedrijven op basis van acht criteria en de randvoorwaarde dat de onderneming een écht familiebedrijf is (volgens de definitie van de Europese Commissie). Nadat een top is bepaald, kiest de jury het winnende familiebedrijf.

 

Reageer op dit artikel