nieuws

Ken Lousberg volgt Stan Day op als nieuwe CEO bij SRAM

Ondernemen 410

SRAM heeft aangekondigd dat Stan Day zich per 1 januari 2019 teruggetrokken heeft als CEO. Hij is opgevolgd door Ken Lousberg, voormalig COO van SRAM. Stan Day blijft wel betrokken bij het bedrijf als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Ken Lousberg volgt Stan Day op als nieuwe CEO bij SRAM
SRAM’s nieuwe CEO Ken Lousberg. Foto SRAM

Met 3.000 werknemers, kantoren en productie in 15 landen is SRAM de op een na grootste fabrikant van fietsonderdelen ter wereld. Ken Lousberg was de afgelopen 18 maanden werkzaam als COO bij SRAM. Afgelopen oktober kregen alle werknemers van SRAM al te horen dat hij Stan Day zou gaan opvolgen.

Wereldwijde expansie

Stan Day is meer dan 31 jaar werkzaam bij SRAM en stond aan de wieg van de constante groei, merkacquisities en wereldwijde expansie van het bedrijf. SRAM werd in 1987 opgericht met slechts één product: Grip Shift. Inmiddels biedt het bedrijf honderden componenten aan van SRAM, RockShox, Zipp, Truvativ en Quarq.

SRAM blijft van familie Day en managementteam

Stan Day zegt over zijn 31 jaar bij SRAM: “Het was een spannende tijd. Toen we begonnen, wilden we componenten ontwerpen en produceren die fietsers inspireren. We begonnen met het maken van Grip Shift voor racefietsen. Die werd niet erg goed verkocht. Met de Grip Shift voor mountainbikes veroverden we de markt. We groeiden van zes mensen in een stoffige fabriek tot meer dan 3.000 internationale teamleden die aandrijf-, rem- en veringgssystemen aanbieden. Ik ben erg blij dat Ken bij het bedrijf is gekomen. Het is mij duidelijk dat hij over de vaardigheden en ervaring beschikt om ons naar het volgende niveau te leiden. SRAM zal een privébedrijf blijven dat eigendom is van de familie Day en het managementteam. Het bedrijf zal zich blijven concentreren op innovatie en business in de fietsindustrie. ”

Nieuwe CEO Ken Lousberg

Ken Lousberg studeerde af aan de Colorado State University met een graad in Mechanical Engineering en behaalde zijn MBA aan de University of Colorado. Hij was daarna werkzaam in diverse managementfuncties. Voordat hij naar SRAM kwam, was hij president van Terex Cranes, een bedrijf met meer dan 5.000 medewerkers. “Ik voel me vereerd SRAM als CEO te mogen leiden met een geweldig team, in een geweldige branche”, zegt Lousberg. “Stan en zijn managementteam hebben een geweldig platform neergezet om de groei van SRAM verder voort te zetten. We zullen ons blijven richten op de behoeften van onze klanten, productinnovaties leiden en toegewijd blijven aan ons wereldwijde team en onze partners.”

Foto's

Reageer op dit artikel