nieuws

‘Een standbeeld voor Niels Hansen?’

Ondernemen 772

Hij is een beetje met stille trom vertrokken: Niels Hansen, voormalig branchemanager van BOVAG Fietsbedrijven, maakte in december 2018 de overstap van BOVAG naar het adviesbureau Fresh Forward. Wim Landewé zat jarenlang met Niels Hansen in het bestuur van de BOVAG. Hij wil graag benadrukken wat Niels allemaal gedaan heeft voor de branche.

‘Een standbeeld voor Niels Hansen?’
In december vorig jaar ging Niels Hansen bij Fresh Forward in Hilversum aan de slag.

Wim Landewé: “Afgelopen vrijdag liep ik na het voetballen bijna tegen de oude en in brons gegoten spits van onze plaatselijke voetbaltrots. Toen de spits nog voetbalde heb ik me er vaak vreselijk aan geërgerd, je beseft immers pas wat hij voor het elftal betekent als hij niet meer mee voetbalt. Maandag liep ik van de auto naar het BOVAG kantoor in Bunnik en dacht terug aan de vrijdag ervoor. Ik ben voor de zekerheid nog twee keer rond het gebouw gelopen op zoek naar een standbeeld. Het was er niet. In mijn optiek had het er wel moeten zijn, een standbeeld voor Niels Hansen, de oud-secretaris van uw branchevereniging. Hij is in december vertrokken om zijn energie te steken in nieuwe uitdagingen. Eeuwig zonde vind ik zelf. Niels heeft namelijk vreselijk veel energie. Ik ken niemand die zich zo heeft ingezet voor uw branche als Niels. Natuurlijk, ik hoor het u denken, dat is ook zijn werk, maar Niels dacht 24 per dag na over onze branche. Zag de knelpunten en hielp de branche naar een hoger niveau. Hij investeerde veel tijd, ook zijn eigen tijd, ook als hij tegengas kreeg, in wat hij tot een hoger doel had verheven: een gezonde branche. Niels is enigszins met stille trom vertrokken en nu pas merken we wat hij allemaal heeft gedaan en nu niet meer doet. Standbeeld dan maar?”

Niels en Rob

Niels Hansen was jarenlang samen met Rob van Oosterhout (toenmalig voorzitter van de afdeling Fietsbedrijven) het gezicht van de branche. De twee heren stonden regelmatig samen op het podium als presentator van de BOVAG Branchedag en waren verantwoordelijk voor de inhoud. In die jaren werden regelmatig onderzoeken gehouden over ontwikkelingen in de branche en werd een begin gemaakt met de dealerverenigingen.

Contacten in de branche

Op de vraag aan Niels of hij de tweewielerbranche niet mist, zegt hij: “Jazeker! Ik zit nog in veel app-groepjes van mensen die werkzaam zijn in de branche. Dan zie ik soms leuke berichten voorbijkomen als ‘Zie ik je morgen op de beurs?’. Dan kriebelt het wel even. Ik heb vanuit mijn verleden als fietsretailer een grote band met de fietsenbranche. Het is een branche met veel leuke mensen. En ook al gaat het er in onderhandelingen soms hard aan toe, er is veel onderling respect en fijn persoonlijk contact. Gelukkig heb ik privé nog regelmatig contact met mensen uit de branche.”

Nieuwe uitdaging

Niels Hansen verhuisde in oktober 2016 binnen BOVAG naar de afdeling Strategie & Innovatie en Rob van Oosterhout vertrok in mei 2017 na twee termijnen als voorzitter bij BOVAG Fietsbedrijven.
In december vorig jaar ging Niels Hansen bij Fresh Forward in Hilversum aan het werk als ‘Maestro of Future-proofness’, zoals het op de site van Fresh Forward staat, aan de slag. In deze functie helpt hij mensen en organisaties om zich op een toekomstbestendige manier te ontwikkelen en succesvol te zijn. Fresh Forward is een creatief adviesbureau dat zich bezighoudt met groei en strategische vernieuwing van merken en organisaties.

 

 

Reageer op dit artikel