nieuws

Mantel opent fietsenwinkel in The Wall in Utrecht

Ondernemen 8676

Mantel gaat in het voorjaar van 2019 een winkel openen in het winkelcentrum The Wall, langs de A2 bij Utrecht. Dit wordt de derde superstore van Mantel, naast Den Bosch en Arnhem. De nieuwe winkel in Utrecht krijgt een oppervlakte van 4.000 m2.

Mantel opent fietsenwinkel in The Wall in Utrecht
The Wall is een opvallend winkelcentrum langs de A2 bij Utrecht.

Dit jaar viert Mantel het 80-jarig bestaan van de winkel. In 1938 opende Dick Mantel een fietsenwinkel in Arnhem. Het bedrijf wordt inmiddels geleid door kleinzoon Dick Mantel samen met compagnon Olaf Heller. In de superstores is een ruime collectie in fietsen en onderdelen en accessoires te vinden. Dick Mantel over de keuze voor superstores: “De fiets een belevingsproduct. Als je dan wilt slagen moet je het product zien, aanraken en testen. Omdat we er voor elke fietser willen zijn hebben we een groot winkeloppervlak nodig.” Naast de superstores werd in 2012 de webshop mantel.com gelanceerd. Vanaf januari 2018 werd de site van pure online speler Izibike samengevoegd met die van Mantel.

Mantel in The Wall

In elke superstore is een testbaan te vinden. Foto Mantel

De keuze voor een winkel in The Wall is volgens Dick Mantel omdat de locatie makkelijk bereikbaar is en voldoende parkeergelegenheid biedt. En het hele gebouw is ook nog eens goed zichtbaar voor al het verkeer op de A2. “Wie verlangt er nu niet naar een fiets als je weer eens in de file staat?”, aldus Dick Mantel.

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel