nieuws

Pon breidt belang in Accell verder uit

Ondernemen 1733

Pon heeft zijn belang in fietsenbedrijf Accell verder vergroot. Het bedrijf kocht woensdag op de beurs 913.179 aandelen voor gemiddeld 19 euro per stuk. Daarmee heeft het bedrijf achter onder meer fietsenmerk Gazelle al 11,6 procent van Accell in handen. Pon mikt op een belang van maximaal 20 procent.

Pon breidt belang in Accell verder uit
Foto Pon/Gazelle

Pon Holdings wilde vorig jaar april Accell overnemen, maar toen wees Accell Group het voorstel af. Pon mikt nu op een belang van maximaal 20 procent. Pon heeft nu de intentie uitgesproken om voor de langere termijn aandeelhouder te worden van Accell. De leiding van Accell heeft inmiddels aangegeven te willen praten met Pon.

Goed of slecht voor de vakhandel?

Op de Facebook-pagina van Tweewieler vragen ondernemers zich af of de huidige ontwikkelingen nou goed of slecht zijn voor de branche. Sommigen geven aan rustig af te wachten. Anderen vragen zich af of ze binnenkort een contract van 80 pagina’s dealercontract voorgeschoteld zullen krijgen.
Bron ANP

Lees ook

 

 

Reageer op dit artikel