nieuws

JCL Logistics start apart distributienetwerk voor fietsen

Ondernemen 592

JCL Logistics Benelux in ‘s-Heerenberg heeft een speciaal netwerk ontwikkeld voor het distribueren van fietsen aan fietsspeciaalzaken in geheel Nederland. Met het gespecialiseerde fietsdistributienetwerk kan JCL diverse merken tegelijk leveren aan dealers.

JCL Logistics start apart distributienetwerk voor fietsen

JCL Benelux specialiseert zich al jaren in distributie en warehousing van fietsen. Nu komt het transportbedrijf met een apart distributienetwerk in Nederland voor fietsen en e-bike accu’s.

500.000 fietsen op jaarbasis

“Er is behoefte aan een dergelijk distributienetwerk gezien het formaat van de fietsen en de transporteisen”, zegt directeur Bert de Vries. “Met onze schaalgrootte en bewezen trackrecord van 500.000 fietsen op jaarbasis zijn wij in staat om een fijnmazige distributie te garanderen op een kwalitatief hoogwaardige wijze.”

Dat biedt diverse voordelen volgens De Vries. “Door de fietsen van verschillende fabrikanten te combineren volgens het ‘one drop’-systeem, besparen onze klanten op transportkosten. Daarnaast krijgen de dealers minder leveranciers aan de deur en verminderen we de CO2-uitstoot.”

Regels voor transport e-bikes en accu’s

Voor het veilig distribueren van e-bikes en fietsaccu’s gelden dikwijls speciale wetten en richtlijnen. Alle chauffeurs van JCL zijn gecertificeerd om ADR-producten veilig en verantwoord te transporteren.

Naast de fietsdistributie beschikt de logistiek dienstverlener in ’s-Heerenberg over een gespecialiseerd fietsenwarehouse en een op- en overslag van gevaarlijke goederen. Bert de Vries: “Met dit totaalconcept kunnen wij het hele traject, vanaf het ophalen bij de leverancier, via de opslag tot aan de uiteindelijke levering aan de klant geheel verzorgen.”

Reageer op dit artikel