nieuws

Goed jaar voor ondernemers Dynamo Retail Group

Ondernemen 1433

Meer dan 1.000 bezoekers uit Nederland, België en Duitsland kwamen maandag 5 november naar het jaarlijkse Dynamo Retail Event in Nijkerk. Dat 2018 een goed jaar was voor de Dynamo ondernemers bleek uit de reacties van het publiek toen via BuzzMaster gereageerd kon worden op de vraag ‘Hoe ging het afgelopen jaar bij jullie?’. ‘Topjaar’ zei 48% en ‘Bovengemiddeld’ 38%.

Goed jaar voor ondernemers Dynamo Retail Group
Blije winnaars van de Beste Serviceteams en Servicemedewerkers. Foto DRG

Tijdens het Dynamo Retail Event presenteren contractleveranciers zich op een soort beurs waar ondernemers informatie kunnen uitwisselen. Tijdens de plenaire sessie ’s middags werd het publiek een aantal vragen gesteld waaronder de vraag hoe het afgelopen jaren werd ervaren. Maarten de Vos, Algemeen directeur Dynamo Retail Group (DRG) bevestigde op het podium de hoge scores van het publiek op de vraag hoe het afgelopen jaar ervaren werd. “Een autonome omzetgroei in het lopend boekjaar van ruim 13% over de totale omzet en ruim 17% in omzet fietsen is fantastisch. Jullie zijn de winnaars in de branche”, aldus de Vos.

Vergelijking DRG ondernemers en totale branche

Om dat statement kracht bij te zetten, liet de Vos zien hoe DRG presteert ten opzichte van de hele branche. Volgens De Vos rapporteert het GFK in de periode september 2017 – augustus 2018 een omzetgroei van 8,6% terwijl DRG in die periode met 11,7% groeide: “Daarbij komt dat DRG met een geschat marktaandeel van 35% ook een forse invloed op de 8,6% groei van GFK heeft.” De Vos constateerde ook dat de A-merken volgens de GFK cijfers bijna allemaal marktaandeel hebben verloren, terwijl ze bij DRG aanzienlijk beter presteerden.

Centrale planning van fietsen

“Een zeer belangrijke factor waar DRG momenteel verschil maakt, vormt de centrale planning van fietsen”, geeft De Vos aan. Dat betere beschikbaarheid de sleutel van het succes is geweest werd ook door Gazelle en Accell bevestigd, de twee belangrijkste leveranciers van DRG. In een animatie werd getoond hoe Category Management bijdraagt aan betere communicatie met de klant, daarmee maakt DRG het verschil voor de formulewinkels Profile ‘de Fietsspecialist’ en Bike Totaal.

Focus op A-merken bij Dynamo Retail Group

De Vos vervolgt: “Wij danken ons bestaan aan de relevantie die wij met onze dienstverlening bieden voor onze ondernemers en leveranciers. In deze turbulente markt vraagt dat focus. Wij focussen op A-merken maar vragen die focus ook van onze contractpartners.” De Vos besprak 4 focuspunten waar DRG zich op richt om haar rol voor ondernemers en leveranciers verder te verbeteren: Category Management, omnichannel, zakelijke markt en internationalisering.

Beste Leverancier Dynamo Retail Group

Dynamo ondernemers in Nederland hebben hun stem uitgebracht in de jaarlijkse verkiezing Beste leverancier van het jaar. Alle contractleveranciers van DRG zijn op diverse punten beoordeeld. Hoewel de verschillen tussen de diverse leveranciers klein waren, was BBB Cycling wederom Beste Leverancier Onderdelen & Accessoires en Leverancier van het jaar. Als Beste Fietsenleverancier kwam Dutch ID uit de bus en Directeur Douwe Boeijinga van ENRA Verzekeringen nam voor het 5e achtereenvolgende jaar de prijs voor Beste dienstenleverancier van DRG in ontvangst.

Beste serviceteams en servicemedewerkers

De prijzen voor de beste serviceteams en servicemedewerkers werden ook uitgereikt. Dit jaar kwam de beste servicemedewerker van zowel Bike Totaal als Profile ‘de Fietsspecialist’ ook uit het beste serviceteam. Profile Herman Niburg uit Slagharen werd door haar klanten beoordeeld met een 9,3 en is daarmee het beste serviceteam 2017-2018. Henk Wolf uit dit team ging er met de prijs beste servicemedewerker vandoor, hij werd beoordeeld met een 9,3. Bij de Bike Totaal ondernemers viel het team van Bike Totaal Thijs Hendriks Tweewielers uit Wanroij in de prijzen, zij werden door de klanten beoordeeld met een 9,2. Kees de Beus uit dit team werd beoordeeld met een 9,3, hij mocht de bokaal van beste servicemedewerker in ontvangst nemen.

Festivalplein & pitch arena

Voorafgaand aan de roadshow was er een leveranciersbeurs voor de contractleveranciers van DRG.  Op het ‘festivalplein’ presenteerden de contractleveranciers zich in een ongedwongen sfeer. Leveranciers waren niet alleen aanwezig met een stand, maar konden in een speciale pitch arena ook korte presentaties geven over innovatieve en nieuwe producten. “Ik heb een aantal sessies in de pitch arena bijgewoond, leuk idee zo, lekker laagdrempelig!”, was een van de reacties van de bezoekers.

Foto's

Reageer op dit artikel