nieuws

Cao-akkoord in zicht volgens BOVAG

Ondernemen 689

BOVAG en vakbonden zijn elkaar de afgelopen weken in informele gesprekken dicht genaderd inzake een nieuwe cao MvT. Het lijkt erop dat er binnen afzienbare tijd een principe-akkoord aan de achterban gepresenteerd kan worden.

Cao-akkoord in zicht volgens BOVAG
Foto Studio 38c

BOVAG geeft aan dat er voor vandaag, 29 november, weer een formeel overleg over de cao MvT op stapel staat. Vorige week verzocht BOVAG de vakbonden verdere acties achterwege te laten. De afgelopen periode organiseerden de vakbonden een paar keer per week een staking bij een BOVAG-lid. Volgens BOVAG was dat vervelend voor betrokken ondernemers, voor de collega’s die wél willen werken en voor de klanten van dat BOVAG-bedrijf.

Stakingswapen in vroeg stadium onderhandeling

BOVAG vond het erg jammer dat vakbonden al in een vroeg stadium van de onderhandelingen voor het stakingswapen hebben gekozen. Vooral omdat BOVAG nog vóór het verlopen van het door de bonden gestelde ultimatum aangaf bereid te zijn de verplichting om op zaterdag ingeroosterd te kunnen worden, te laten vallen. Wat BOVAG betreft was er nog volop te bespreken.

Verplicht werken op zaterdag

Verplicht werken op de zaterdag was een heet hangijzer voor de vakbonden. Daarom haalde BOVAG dat al weken geleden, vóór het aflopen van het ultimatum van de vakbonden, van tafel. De afgelopen tijd is er volgens BOVAG op tal van andere belangrijke gebieden, zoals beloning, generatiepact en scholing, veel progressie geboekt. De verwachting is dat er binnen afzienbare tijd een principe-akkoord aan de achterbannen kan worden gepresenteerd.

Geen onrust onder monteurs

BOVAG heeft de eis tot verplicht werken op zaterdag laten vallen op verzoek van de leden. Ook het alsnog overeind houden van de zaterdagtoeslag, gebeurde op verzoek van leden. De BOVAG-ondernemers geven aan dat het huidige tekort aan technici sterk voelbaar wordt en zij willen geen onrust onder de monteurs, waar zij dagelijks op moeten kunnen rekenen.

Goede CAO

De BOVAG-onderhandelaars zijn door de BOVAG-leden nadrukkelijk op pad gestuurd om snel een goede cao af te sluiten. De sector is gebaat bij arbeidsrust, zeker in deze tijden van hoogconjunctuur en grote vraag naar vakmensen.

Reageer op dit artikel