nieuws

Winnaar Tweewieler Vélovak-winactie

Ondernemen 302

Rick Cobussen van Fiets Service Doorwerth ontving een Sonos Play 1 van Tweewieler. Hij werd als winnaar getrokken uit een paar honderd deelnemers aan de winactie op Vélovak 2018.

Winnaar Tweewieler Vélovak-winactie
Tweewieler marketeer Jildau Schröer overhandigt de Sonos Play 1 aan Rick Cobussen van Fiets Service Doorwerth. Foto Tweewieler

Bij het Tweewieler Theater op de Vélovak-beursvloer konden bezoekers meedoen aan de winactie door ‘blind’ in 3 boxen het fietsonderdeel te raden dat zich daarin bevond. De fietsonderdelen waren ter beschikking gesteld door Juncker Bike Parts. De bezoekers werd ook meteen gevraagd wat zij van Tweewieler en tweewieler.nl vinden. De restyling van het magazine en update van de website kregen een goede waardering. Wil je je mening ook nog geven, dan kan dat door op deze link naar de enquête aan te klikken.

Startende ondernemer

Rick is een jonge ondernemer (26 jaar) die pas sinds een paar maanden zijn eigen zaak is begonnen. De vakbeurs Vélovak is interessant voor hem. “Als kleine ondernemer is het handig om naar Vélovak te gaan. Je ziet er innovaties die niet iedereen heeft. Bijvoorbeeld een exclusief merk handschoenen. Naar zulke handel ben ik op zoek als starter. Het is bovendien een mooie en overzichtelijke beurs. Ik heb er nuttige nieuwe contacten opgedaan.”

Als kleine ondernemer is het handig om naar Vélovak te gaan

Tweewieler winactie op Vélovak

Aan de winactie deed hij spontaan mee. “Ik liep er langs en was nieuwsgierig naar dat ‘voelen’ in de boxen. Er stond een leuke dame die me hartelijk uitnodigde om mee te doen, dus waarom niet!” De onderdelen had hij goed geraden, zoals zo’n 80% van de deelnemers aan de winactie. Tweewieler is voor hem een platform dat hij dagelijks gebruikt. “Als ik via Google zoek naar specifieke vakinformatie, kom ik vaak terecht bij tweewieler.nl. Het platform biedt voor mij relevante informatie. Ook via mijn POS-leverancier krijg ik veel nieuws te zien van tweewieler.nl.”

Eigen zaak

Rick werkt al sinds 2009 in de fietsen. Eerst bij een fietsenwinkel in Driel, maar de ambitie om een eigen zaak te beginnen, was er toen al. Hij volgde alle opleidingen die er zijn en doet nog steeds veel training en cursussen, bijvoorbeeld over ondernemerschap. Hij is een fervent snowboarder en mountainbiker. Voor hem dus voor de hand liggend om een combinatie te starten met ski’s en fietsen. “In de winter doe ik ski-onderhoud en veel verhuur, onder andere van schoenen. De rest van het jaar besteed ik mijn tijd vooral aan de fietsen.”

Online verkoop

Hij is servicepunt voor Fietsenwinkel.nl. “Dat heb ik gedaan voor de naamsbekendheid. Klanten worden naar mij doorverwezen voor reparatie en onderhoud. Dat betekent een contactmoment en mond-tot-mondreclame.” Online verkoop is de 2e pijler voor Fiets Service Doorwerth. Tweedehands fietsen, die voornamelijk via Marktplaats worden verkocht. “In online marketing ben ik best handig. In zoekresultaten komt mijn zaak al behoorlijk bovenaan te staan.” Uiteindelijk wil hij ook dealer worden van merken. “Maar niet op deze locatie.”

Eigen commuter e-bike ontwikkeld

In de ‘showroom’ staan 2 opvallende fietsen tentoongesteld. Strak, clean en basic. Rick vertelt met trots dat hij zijn eigen fiets heeft ontwikkeld. “Een fiets waaraan je niet ziet dat het een elektrische fiets is. Alle elektronica zit in de buizen weggewerkt. De compacte accu (li-ion, 215Wh) zit in de framebuis. Het lijkt of hij er niet uit kan, maar dankzij een slimme oplossing is de accu gewoon vervangbaar. De hele fiets weegt inclusief accu maar 14 kilogram. Doordat de fiets zo licht is, en weinig rolweerstand heeft, is met de relatief kleine accu nog een behoorlijke actieradius te halen. Het is een heel efficiënt ontwerp.” De Cobussen e-bike heeft een compacte achterwielmotor van Aikema en kost € 2.299,-. Kortom, een moderne commuter bike voor de stedelijke forens.

Lees alles over Vélovak in het Dossier Vélovak op tweewieler.nl

Foto's

Reageer op dit artikel