nieuws

Winkel Fietsenwinkel.nl op bedrijventerrein in Tilburg moet sluiten

Ondernemen 1963

De vestiging van Fietsenwinkel.nl aan de Bosscheweg in Tilburg moet sluiten. Dit blijkt uit berichtgeving van het AD. Woensdag is er uitspraak gedaan door de Raad van State waar de Fietsenwinkel.nl in hoger beroep was gegaan. Eerder had de rechtbank Zeeland-West-Brabant al bepaald dat de gemeente terecht heeft geweigerd Fietsenwinkel.nl een omgevingsvergunning te verlenen voor een winkel aan de Bosscheweg.

Winkel Fietsenwinkel.nl op bedrijventerrein in Tilburg moet sluiten
De vestiging van Fietsenwinkel.nl in Tilburg. Foto Fietsenwinkel.nl

Fietsenwinkel.nl opende vorig jaar een winkel op het bedrijventerrein in Tilburg. Daar mogen wel winkels gevestigd worden, maar die moeten een minimale omvang van 1.000 vierkante meter hebben. De winkel aan de Bosscheweg in Tilburg heeft een oppervlakte 640 vierkante meter. Na bezwaren van een tiental Tilburgse fietsenwinkeliers draaide de gemeente toen de vergunning terug en daarmee zou de winkel moeten sluiten.

Uitspraak Raad van State

Fietsenwinkel.nl stapte in januari al vergeefs naar de rechtbank Zeeland-West-Brabant en nu dus ook vergeefs naar de Raad van State. Volgens de advocaat van Fietsenwinkel.nl is 1.000 vierkante meter te groot voor een fietsenwinkel en zou Tilburg die eis dan ook niet mogen stellen. Vooral omdat in het pand van Fietsenwinkel.nl eerst keukenhandel Bruynzeel zat. Die was ook geen 1.000 vierkante meter groot en daar deed de gemeente niets aan. Fietsenwinkel.nl beriep zich hier bij de Raad van State vergeefs op.

Bron: AD, auteur Adri Klinkenberg

Lees ook: Fietsenwinkel.nl vecht dreigende sluiting aan

Reageer op dit artikel