nieuws

Inschrijving Tweewielerwinkel van het Jaar 2019 geopend

Ondernemen 964

De zoektocht naar de mooiste, meest renderende, meest onderscheidende tweewielerzaak gaat weer beginnen. Deelname aan de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar levert gegarandeerd veel gratis publiciteit op en leuke reacties van klanten en leveranciers. Als iets blijkt uit voorgaande edities dan is het wel dat deelnemers aan de verkiezing verzekerd zijn van een boost in de omzet.

Inschrijving Tweewielerwinkel van het Jaar 2019 geopend
Vorig jaar won Minne Sport uit het Belgische Ieper won de titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2018. Wie gaat dit jaar met de eer strijken?

De titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2019 wordt volgend jaar voor de 22e keer uitgereikt aan de meest toonaangevende tweewielerwinkel van Nederland en Vlaanderen. De Tweewielerwinkel van het Jaar is een voorbeeld voor de branche en mag een jaar lang profiteren van de titel. “We zoeken een winkel die gekozen heeft voor een bepaald concept of een winkel die uitblinkt in service of winkelinrichting. Iedere winkel heeft zijn eigen identiteit en kwaliteit. We zoeken deze ‘topper’ in de branche”, aldus hoofdredacteur Annemarie Visser. Op zondag 3 maart 2019 wordt op de Bike MOTION bekendgemaakt welke winkel de titel wint.

Inschrijfformulier invullen

Voor de editie van 2019 kunnen winkels deelnemen aan de verkiezing door het inschrijfformulier op www.tweewielerwinkelvanhetjaar.nl/aanmelden in te vullen. Daarnaast kan een winkel worden voorgedragen door een leverancier, importeur of fabrikant door middel van een aanbevelingsbrief met inschrijfformulier. Voor het vakjurytraject van de tittel Tweewielerwinkel van het Jaar 2019 worden geen Gemeente- en Provinciewinnaars meer gekozen.

Opzet uit het verleden

Winkels kunnen ook niet meer voorgedragen worden door consumenten. Consumenten kunnen wel stemmen op hun favoriete winkel op het vertrouwde stemplatform op www.tweewielerwinkelvanhetjaar.nl voor de titel Favoriete Tweewielerwinkel van het Jaar (zie kader). Annemarie Visser: “Voor de gewone titel gaan weer terug naar de opzet uit het verleden. Iedere winkel kan deelnemen en de jury kiest hieruit toonaangevende bedrijven die genomineerd worden voor de titel.”

Deskcheck door vakjury

Op het inschrijfformulier moeten gegevens over uw bedrijf, met omzetgegevens van de winkel en werkplaats ingevuld worden met een motivatie waarom u denkt dat uw winkel Tweewielerwinkel van het Jaar zou moeten worden. Half december komt de vakjury bijeen voor een zogenaamde desk check, waarna de jury aan de hand van de motivatie en op basis van de kengetallen bepaalt welke winkels doorgaan naar het vervolgtraject van de verkiezing.

Selectie genomineerden

De winkels die door de vakjury zijn geselecteerd, worden vervolgens door een externe partij gecheckt op kredietwaardigheid. Verder krijgen deze bedrijven bezoek van en worden gebeld door een mystery shopper. Hiervan krijgen de deelnemers een terugkoppeling.

Finalisten krijgen bezoek van vakjury

Uit deze genomineerden worden de uiteindelijke finalisten geselecteerd. Deze winkels krijgen bezoek van de vakjury, worden financieel geanalyseerd en online beoordeeld. De vakjury bestaat uit branchekenners, retaildeskundigen, een online specialist, een onafhankelijke accountant en een mystery shopper. Zij kiezen gezamenlijk de Tweewielerwinkel van het Jaar 2019. De titel wordt uitgereikt op zondag 3 maart 2019 tijdens Bike MOTION Benelux in Jaarbeurs Utrecht.

Favoriete Tweewielerwinkel van het Jaar

Naast de Tweewielerwinkel van het Jaar 2019 kunnen consumenten begin 2019 stemmen voor de titel Favoriete Tweewielerwinkel van het Jaar 2019. Iedere tweewielerwinkel in Nederland en Vlaanderen kan deelnemen. Uit de deelnemers worden de Gemeente- en Provinciewinnaars gekozen. Het stemplatform wordt januari 2019 online gezet. Alle deelnemende bedrijven die meedoen, krijgen handvaten aangereikt om via social media stemmen te werven. De onderneming met de meeste publieksstemmen wint de titel Favoriete Tweewielerwinkel van het Jaar 2019.

Alle informatie over de Tweewielerwinkel van het Jaar 2019 vindt u op de speciale website van de verkiezing.

 

Reageer op dit artikel