nieuws

20.500 OV-fietsen eind 2018

Ondernemen 852

In 2018 is de populariteit van de OV-fiets weer gestegen. Tot aan 1 oktober zijn er al ruim 3 miljoen ritten gemaakt met OV-fietsen. Dat is een stijging van zo’n 33% ten opzichte van 2017 dezelfde periode.

20.500 OV-fietsen eind 2018
Aan het einde van 2018 zal Nederland 20.500 OV-fietsen tellen. De OV-fiets is nu te huur op 300 locaties. Foto Bjorn Keith / Shutterstock.com

Met een dergelijke stijging is het belangrijk dat er genoeg OV-fietsen zijn. Tot aan december komen er dan ook 6.000 extra OV-fietsen bij op verschillende stations in Nederland. Ze worden geplaatst op de stations Arnhem Centraal, Zwolle, Assen, Maastricht, Hilversum, Rotterdam Centraal en verschillende stations in Amsterdam en Utrecht. Aan het einde van het jaar zal Nederland 20.500 OV-fietsen tellen. De OV-fiets is nu te huur op 300 locaties.

De OV-fiets draagt bij aan een makkelijke reis van deur tot deur

Aantal abonnementshouders gestegen

Het aantal abonnementhouders steeg tot en met september ook van 500.000 naar 700.000. Deze megagroei is mede te danken aan het feit dat er per januari 2017 geen kosten meer zijn verbonden aan een OV-fiets abonnement. Er wordt per rit betaald. De NS zegt blij te zijn met deze prachtige cijfers. ‘De OV-fiets draagt hiermee bij aan een makkelijke reis van deur tot deur.’

Vlotter Maakbedrijf

De OV-fietsen worden gemaakt bij Vlotter Maakbedrijf. Per dag kunnen daar 100 fietsen van de band rollen. De medewerkers zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Alle fietsen zijn uitgebreid getest door TÜV Nederland, onderdeel van de TÜV NORD Group. Voorheen werden de OV-fietsen gemaakt door Bikes2Go.

Reageer op dit artikel