nieuws

Koninklijk bezoek bij jubileumfeest Spanninga

Ondernemen 1015

Spanninga bestaat dit jaar 100 jaar. Om dit te vieren wordt op woensdag 3 oktober een jubileumfeest georganiseerd op het hoofdkantoor in Joure. Verkeersveiligheid is het hoofdthema van het feest en Pieter van Vollenhoven zal aanwezig zijn om te spreken in een symposium over dit onderwerp.

Koninklijk bezoek bij jubileumfeest Spanninga
Pieter van Vollenhoven zal aanwezig zijn bij het 100-jarig jubileum van Spanninga. Foto ANP ROYAL IMAGES PATRICK VAN KATWIJK

Verkeersveiligheid is een onderwerp dat vanaf de oprichting van Spanninga (op 1 mei 1918) van groot belang is geweest voor het bedrijf. Dit uit zich onder andere in een meer dan twintig jaar lange sponsoring van Fonds Slachtofferhulp. “Voor ons is het van groot belang dat er meer aandacht komt voor verkeersslachtoffers. Normaliter krijgt de veroorzaker van een ongeluk veel aandacht en wordt het slachtoffer vergeten. Fonds Slachtofferhulp heeft hierin een cruciale verandering teweeggebracht. We zijn er trots op dat we hen kunnen steunen in het veiliger maken van de wereld”, zegt Feike Spanninga, de derde generatie directeur van Spanninga.

Boek over geschiedenis Spanninga

Speciaal voor het 100-jarig jubileum heeft Feike Spanninga een boek geschreven over de rijke geschiedenis van de familie en het bedrijf. Deze zal te koop worden aangeboden tijdens het evenement. Alle inkomsten van de verkoop zullen geschonken worden aan Fonds Slachtofferhulp.Spanninga boek

Symposium Verkeersveiligheid

In het symposium over Verkeersveiligheid nemen naast  Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven ook Steven van Eijck (voorzitter RAI-vereniging), Saskia Kluit (directeur Fietsersbond) en Dr. Gert Jan Wijlhuizen, als gedragswetenschapper verbonden aan het SWOV, deel.
De dag zal op spectaculaire wijze worden geopend door Friese trots Iris Kroes. Na het symposium wordt de dag feestelijk afgesloten met muziek en een borrel.

Foto's

Reageer op dit artikel