nieuws

BLOG Hittefietsen

Ondernemen 786

Terwijl ik deze column type zitten we officieel in de tweede hittegolf, is er een smog alarm en prijs ik mijzelf zeer gelukkig. Kijkend naar de omzet ontwikkeling blijven de mensen volop fietsen ondanks de hitte. Wat overigens logisch is.

BLOG Hittefietsen
In zijn columns en blogs geeft Eugen Uppelschoten, eigenaar van Bikeshop Amersfoort, zijn visie op de branche. Foto Tweewieler

Op de fiets waait er nog enigszins een verkoelend briesje door de rijwind. Met een elektrisch windje in de rug is dat aangenaam verpozen.

Meer omzet uit minder klanten

Een bijkomend voordeel van de hitte is dat men alleen nog de deur uit gaat voor boodschappen als het echt moet. De klanten komen in de winkel heel gericht en niet om zich gewoon een beetje te oriënteren. We halen daardoor een goede conversie en dat is prettig in tijden dat teamleden met vakantie zijn. Meer omzet uit minder klanten.

Is het dan alleen maar halleluja? Natuurlijk valt er altijd wat te klagen. Mensen zijn de hitte wel wat zat en hebben een korter lontje dan normaal. De kapotte fiets moet sneller dan snel klaar en in de communicatie lijken woorden soms spontaan door de hitte te verdampen met als gevolg ruis op de lijn.

In het verlengde daarvan blijft het toch altijd weer een hele tour om de verwachtingen goed te managen. Dat er geen plekje is op een vol terras begrijpt elke fietser, maar dat ook de werkplaats vol is kan er toch maar slecht in.

Fiets het ideale vervoersmiddel

Terug naar de fiets die ook in de hitte bewijst het ideale vervoersmiddel te zijn. Zal zo nog even een mailtje sturen naar de coördinator van het Nationaal Hitteplan. Lijkt me voor de hand liggend om mensen aan te moedigen de fiets te pakken in tijden van hitte. Scheelt enorm in de smogvorming en dan koelt Nederland ook mentaal nog een beetje af. Lijkt me een zinvollere tip dan wat er tot nu toe wordt aangeraden, Claudia de Breij vond daar niet voor niets ook wat van.

Dus, geef allemaal het goede voorbeeld. Ga fietsen en pak er gelijk een terrasje bij als er plek is of scoor een ijsje. Leven als een god in Nederland, wat wil je nog meer.

Reageer op dit artikel