nieuws

Stella Fietsen daagt Fietsenwinkel.nl voor de rechter

Ondernemen 14577

Er komt weer een kort geding tegen IBG, eigenaar van Fietsenwinkel.nl. Ditmaal spant Stella Fietsen BV het kort geding aan. Al eerder berichtten we dat Fietsenwinkel.nl modellen van Stella aanbood op de website. Stella is hierover in gesprek gegaan met Fietsenwinkel.nl, maar dat leverde niets op. Daarom stapt het nu naar de rechter.

Stella Fietsen daagt Fietsenwinkel.nl voor de rechter
Fietsenwinkel.nl heeft Stella-fietsen aangeboden. Het kort geding dat Stella Fietsen hierover had aangespannen tegen IBG, eigenaar van Fietsenwinkel.nl, is weer van de baan.

Het kort geding tegen Fietsenwinkel.nl gaat plaatsvinden op 30 augustus 2018. De voornaamste aanklacht is dat Fietsenwinkel.nl Stella op heeft genomen in de lijst van verkochte merken. Overigens heeft Fietsenwinkel.nl na de bekendmaking dat Stella juridische stappen ging ondernemen, direct alle Stella modellen van de website verwijderd, ook bij de Tweedekansjes.

Geen eerlijke manier van zakendoen

Stella is verontwaardigd over deze manier van handelen. Een woordvoerder: ‘We vinden dit geen eerlijke manier van zakendoen. Stella levert geen fietsen aan Fietsenwinkel.nl, dus kunnen zij ze ook niet verkopen. Door ze toch aan te bieden, misleiden ze de consument. Ze gebruiken Stella, inmiddels een zeer bekend merk, als lokkertje, om ze vervolgens naar het eigen e-bike merk Brinckers te kletsen.’ Voor de consument is het volstrekt onduidelijk dat Brinckers en Fietsenwinkel.nl onderdeel zijn van hetzelfde concern.

Stella Fietsen: we vinden dit geen eerlijke manier van zakendoen

Stella zwart maken

Hij vervolgt: ‘In de gesprekken met potentiële klanten van Fietsenwinkel.nl voor een Stella e-bike, waarvan wij er verschillende hebben gedocumenteerd voor de rechtszaak, wordt vervolgens door Fietsenwinkel.nl naar Stella gewezen als de boosdoener die niet kan leveren. Daarmee krijgt Stella de zwarte piet, terwijl Fietsenwinkel.nl zelf degene is die de consument misleidt.’

Harde concurrentiestrijd

Het ‘spelletje’ dat Fietsenwinkel.nl speelt, maakt volgens Stella onderdeel uit van een harde en oneerlijke manier van zakendoen. De woordvoerder: ‘Op zo’n manier zakendoen en misbruik maken van de naamsbekendheid van een concurrent, dat raakt de hele sector. Dat moet je niet willen.’

Fietsenwinkel.nl wil niet reageren

Fietsenwinkel.nl wil desgevraagd niet reageren. ‘We reageren niet op lopende rechtszaken’, aldus een woordvoerder van IBG.

Reageer op dit artikel