nieuws

PVV senator en voormalig SRAM manager Martin van Beek omgekomen bij ongeval

Ondernemen 5239

Voormalig general manager van SRAM Europe Martin van Beek (58) was zondag 26 augustus jl. betrokken bij een dodelijk ongeval. Van Beek zat sinds 2012 in de Eerste Kamer voor de PVV. Geert Wilders sprak in een twitter bericht over een ’vreselijk verlies’.

PVV senator en voormalig SRAM manager Martin van Beek omgekomen bij ongeval
Foto Eerste Kamer

Fractieleider in de Eerste Kamer Marjolein Faber van de PVV twitterde op 30 augustus: ”Tot ons groot verdriet en ontsteltenis hebben wij vernomen dat onze gewaardeerde collega Martin van Beek door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en naasten.” Geert Wilders in zijn tweet: “Ook wij zullen Martin als gewaardeerde collega uit de Senaat erg missen en wensen zijn familie en nabestaanden en de collega’s van de Eerste Kamer heel veel kracht en sterkte toe!”

Carrière Martin van Beek

Van Beek was van 1993 tot 31 augustus 2008 werkzaam bij SRAM. Organisatorische veranderingen in de management- en verkoopstructuur van SRAM’s Europese activiteiten waren reden voor Martin van Beek om het bedrijf te verlaten. Op Tweewieler.nl zei Van Beek destijds bij zijn vertrek: “Alles verandert en ook bedrijven veranderen; er zijn verschillende manieren van managen in de verschillende fases van bedrijven.”

Opvolger Patrick Brandwagt

In 2008 werd Van Beek opgevolgd door Patrick Brandwagt, die de algemene managementverantwoordelijkheden voor SRAM Europe op zich nam. Bij zijn vertrek sprak Van Beek over zijn toekomstplannen:  “Ik ben ervan overtuigd dat nieuwe kansen gezien mijn werkervaring en netwerk op mijn pad zullen komen. Over een paar maanden rond ik mijn MBA-opleiding af. Misschien ga ik op projectbasis aan de slag voor bedrijven in de fietsindustrie.” Na zijn jaren bij SRAM zette Van Beek zijn carrière voort in verschillende functies, waaronder het bezit van een groothandel in medische producten en als consultant voor bedrijven.

Lid Eerste Kamer voor PVV

Martin van Beek was van oktober 2012 tot juni 2016 senator in de Eerste Kamer voor de PVV. Daarna keerde hij in maart 2017 terug in de kamer. In oktober werd hem wegens ziekte tijdelijk ontslag verleend. Ook dit jaar was hij nog afwezig. In juli hervatte hij zijn werkzaamheden in de Eerste Kamer. Hij was lid van de commissies Buitenlandse Zaken, Defensie, Ontwikkelingssamenwerking, Economische Zaken en Europese Zaken.

Reageer op dit artikel