nieuws

Accell rondt overname moederbedrijf Babboe succesvol af

Ondernemen 1002

Accell maakt bekend dat de uitbreiding van haar minderheidsbelang in Velosophy, bekend van bakfietsmerk Babboe, naar 100% succesvol is afgerond. Met de overname versnelt Accell haar innovatiestrategie, die onder andere gericht is op het ontwikkelen van ‘urban mobility’ oplossingen.

Accell rondt overname moederbedrijf Babboe succesvol af
Foto Babboe

Accell was met een minderheidsbelang van 35 procent al jaren betrokken bij Velosophy. Het heeft nu de rest van het bedrijf dus ook overgenomen. Ruim tien jaar geleden werd het Babboe-merk geïntroduceerd met als doel om de bakfiets toegankelijk te maken voor jonge gezinnen. Babboe is inmiddels Europees marktleider en actief in 22 landen.

Ook belang in Carver e-bezorgbakfietsen

De snelgroeiende markt van elektrische bezorgbakfietsen voor stedelijk transport wordt bediend door Centaur Cargo, een B2B bakfietsspecialist die momenteel pilots uitvoert met grote e-commerce spelers. Het bestaande indirecte 14%-belang in Carver blijft ongewijzigd. Er werden geen financiële details over de transactie vermeld.

Accell zoekt mobiliteitsoplossingen

“Met deze overname zetten we een volgende stap in onze urban mobility-strategie. Ook verstevigen we onze positie op de markt van e-cargo fietsen. We richten ons daarbij niet alleen op consumenten, maar ook op de groeiende vraag naar slimmere en schonere mobiliteitsoplossingen voor de bezorging van pakketten, boodschappen en maaltijden in steden. Het team van Velosophy ademt innovatie en geeft ons nog meer slagkracht in de internationale e-cargo fietsmarkt”, aldus topman Ton Anbeek van Accell.

Gefinancierd uit eigen middelen Accell

Velosophy heeft circa 50 medewerkers en boekte in 2017 een omzet van € 17,7 miljoen. Accell financiert de overname uit eigen middelen.

Reageer op dit artikel