nieuws

Eurobike en Taipei Cycle Show verschuiven weer

Ondernemen 733

Eurobike en Taipei Cycle Show verschuiven weer
Internationale fietsbeurzen Eurobike en Tapei Cycle Show gaan weer verschuiven. Eurobike in 2019 naar eind juli, en Taipei Cycle Show gaat in 2019 terug naar maart. Foto redactie Tweewieler

Messe Friedrichshafen, de organisator van Eurobike, kondigt aan weer te verschuiven. Daarmee is het vroege tijdstip van de beurs dit jaar, van 8 – 10 juli 2018, een eenmalig experiment gebleken. De Taipei Cycle Show gaat na 1 najaarseditie in 2018 terug en is in 2019 van 24 – 27 maart, meldt organisator Taitra.

De fietsbeurzen richten zich ook meer op consumenten. In 2019 vindt Eurobike plaats van 31 juli tot en met 3 augustus 2019. De beursorganisatie heeft besloten weer een consumentendag toe te voegen. De 1e 3 dagen in 2019 is de beurs uitsluitend toegankelijk voor de vakhandel en (toeleverende) industrie, de 4e dag zet de beurs in op een groots consumentenfestijn voor ‘fietsfans’.

Mobiliteitsplatform

Klaus Wellmann, algemeen directeur Messe Friedrichshafen, onderstreept het belang van Eurobike en de richting die de grootste fietsenbeurs ter wereld op gaat. “We zijn bezig het concept van de beurs te finetunen naar een relevant platform op het gebied van mobiliteit. De nieuwe data in 2019 past daar bij.” Er gaan overigens ook al geruchten dat de beurs in 2020 weer naar eind augustus zal gaan en dat dit al is ingepland bij Messe Friedrichshafen.

We zijn bezig Eurobike te finetunen naar een relevant platform op het gebied van mobiliteit

Ontwikkeling naar elektrische mobiliteit

Eurobike heeft zich in 27 jaar ontwikkeld van een vakbeurs met uitsluitend sportieve inslag naar een brede beurs waar voor iedereen die zich beweegt op de fiets. Of dat nu sportief is, of recreatief, of om de afstand van huis naar werk af te leggen, alles is hiervoor te vinden op Eurobike.

Reageer op dit artikel