nieuws

Eurobike 2019 verschuift weer

Ondernemen 4648

Eurobike 2019 verschuift weer
Eurobike gaat in 2019 terug naar de ‘oude’ periode, 4 september t/m 7 september. Eerder berichtte Eurobike dat de vakbeurs plaats zou vinden van 31 juli tot en met 3 augustus 2019. Links Stefan Reisinger, rechts Klaus Wellmann. Foto EUROBIKE 2018

Hoewel begin deze maand nog werd gecommuniceerd dat Eurobike in 2019 zou plaatsvinden van 31 juli tot en met 3 augustus 2019, is alweer een verschuiving aangekondigd. De grootste vakbeurs ter wereld gaat terug naar de ‘oude’ periode. De beursdagen zijn nu: woensdag 4 september t/m zaterdag 7 september.

Dat de datum van Eurobike 2019 nu alweer is verschoven, is het gevolg van de enorme weerstand die er was tegen de geplande periode. Die viel immers helemaal middenin de vakantieperiode voor heel West-Europa. Onder deze druk heeft de organisatie besloten de vakbeurs naar begin september te verhuizen.

Breed verzoek Eurobike 2019 te verschuiven

Of, zoals CEO Messe Friedrichshafen Klaus Wellmann het omschrijft: ‘We zijn verheugd te kunnen meedelen dat we positief hebben kunnen reageren op het brede verzoek de beurs naar de oorspronkelijke periode terug te verhuizen.’ Ook krijgt Eurobike weer zijn oude ‘vorm’ terug; met 3 dagen exclusief voor vakbezoekers, en de zaterdag als consumentendag.

Niet elke exposant tevreden stellen

Hoofd Eurobike Stefan Reisinger licht toe waarom is besloten de beursdata weer te veranderen. ‘Een compromis is niet altijd de beste oplossing. We hebben ervaren dat het gewoon onmogelijk is een periode te vinden die voor iedere partij, exposanten en bezoekers, perfect is. Als we de wensen van al onze exposanten zouden willen inwilligen, komen we niet tot een eenduidig besluit. Dus hebben we gekozen voor de periode die al vele jaren gebruikelijk was in de verwachting dat we daarmee toch het overgrote deel van de exposanten tegemoet komen.’

ZIV heeft stem gehad in verschuiving

ZIV, de Duitse Fiets Industrie Associatie (RAI Verenging is de Nederlandse evenknie van ZIV), had een vinger in de pap bij het terug verschuiven van Eurobike 2019 naar begin september. Siegfried Neuberger, directeur ZIV: ‘De nieuwste Eurobike data zijn volledig in overeenstemming met de wensen van de ZIV-leden.’ Marc van Rooij, algemeen directeur Shimano Europe valt hem bij: ‘De beslissing om te verschuiven naar de week van begin september 2019 en het weer toevoegen van een consumentendag, heeft volledig onze instemming.’

We zijn verheugd te kunnen meedelen dat we positief hebben kunnen reageren op het brede verzoek de beurs naar de oorspronkelijke periode terug te verhuizen

Mobiliteitsplatform

In eerder berichtgeving omtrent Eurobike, onderstreepte Klaus Wellmann, algemeen directeur Messe Friedrichshafen, het belang van Eurobike en de richting die de grootste fietsenbeurs ter wereld op gaat. ‘We zijn bezig het concept van de beurs te finetunen naar een relevant platform op het gebied van mobiliteit.’ Eurobike heeft zich in 27 jaar ontwikkeld van een vakbeurs met uitsluitend sportieve inslag naar een brede beurs waar voor iedereen die zich beweegt op de fiets. Of dat nu sportief is, of recreatief, of om de afstand van huis naar werk af te leggen, alles is hiervoor te vinden op Eurobike.

Eurobike berichtte eerder dat de vakbeurs plaats zou vinden van 31 juli tot en met 3 augustus 2019.

Reageer op dit artikel