nieuws

Weer ramkraak bij De Pedaleur in Doetinchem

Ondernemen 12324

Weer ramkraak bij De Pedaleur in Doetinchem

Bij De Pedaleur in Doetinchem is afgelopen nacht weer ingebroken. Bij de ramkraak werd een dik gelaagd glas aan de achterzijde van het pand vernield. De daders gingen vervolgens gericht de winkel in en namen de duurste modellen mee. Ook in 2017 en 2015 werd er ingebroken bij De Pedaleur.

Eigenaresse Carolien Hermans baalt flink dat het weer raak is: “Je wordt er moedeloos van. We letten altijd heel scherp op wie er in onze winkel komt, maar je kunt niet iedereen in de gaten houden. Maar hierdoor zijn we toch weer scherp en op onze hoede.”

Eerder inbraak en ramkraak bij De Pedaleur

Bij een eerdere inbraak in 2015 werd bij De Pedaleur de voorpui vernield en was de buit ruim 63.000 euro. In 2017 probeerden dieven via het dak in te breken. Al met al betekent dit dat eigenaar Rob van der Wal en Carolien Hermans al veel hebben moeten investeren in beveiliging: “De verzekeraar stelt steeds hogere eisen, we hebben inmiddels al voor duizenden euro’s in beveiliging van het pand gestoken.”

Politie was er binnen paar minuten

De politie geeft aan dat de dieven precies wisten waar ze moesten zijn. “De daders verschaften zich woensdagnacht rond 03.00 uur toegang tot het pand door een grote ruit te vernielen, redelijk identiek aan de vorige kraak. Ze wisten daarna precies waar ze moesten zijn”, meldt wijkagent Frans Geerdink op Regio8. “De politie was er binnen een paar minuten, maar ze waren al gevlogen.”

Professionals aan het werk

Geerdink kan nog geen exact bedrag aangeven van de inbraak: “Maar als de goedkoopste fiets zesduizend euro kost en er zijn tien fietsen weg, reken maar uit.” Het is niet duidelijk welk voertuig de daders hebben gebruikt. “Kennelijk weten ze precies de plek te vinden waar wij niet kunnen zien welk voertuig ze gebruiken”, aldus Geerdink. “Dit zijn professionals, dat vermoeden hebben wij wel.” De politie vraagt getuigen van het incident om zich te melden.

Professionele bende actief

In 2015 was een professionele bende actief die het gemunt had op dure racefietsen en mountainbikes. Naast De Pedaleur was toen ook Rings in Goirle en Jan ten Tusscher in Enschede het slachtoffer. Hopelijk krijgt de inbraak bij De Pedaleur nu geen vervolg. Carolien Hermans waarschuwt collega’s in ieder geval om goed op te letten.
In maart van dit jaar werd er bij George Walstock in Maastricht ingebroken. November vorig jaar was het raak bij Bakker Racing Products in Nederweert en bij Fietsspeciaalzaak Verstegen in Uden.

 

Foto's

Reageer op dit artikel