nieuws

Trots op mijn bedrijf: Kees van Stek van Dekker Tweewielers

Ondernemen 1636

In de rubriek Trots op mijn bedrijf dit keer een interview met Kees van Stek van Dekker Tweewielers in Enkhuizen. Vorig jaar september verhuisde hij naar een nieuwe locatie in Enkhuizen. Hij geniet van zijn bedrijf: “Het totaalplaatje maakt het werk zo leuk. Het feit dat we nu net een tweede winkel erbij hebben in Hoogkarspel maakt het allemaal nog veel leuker.”

Trots op mijn bedrijf: Kees van Stek van Dekker Tweewielers
Wie Kees van Stek (49)
Wat Eigenaar
Waar Dekker Tweewielers in Enkhuizen

Wat vind je het leukst aan je werk?

Het is afgezaagd wellicht, maar toch de variatie in het werk. Het verkopen, het contact met klanten, fabrikanten benaderen en daarmee onderhandelen. En het onderhouden van onze twee webshops, wat weer andersoortig werk is. Het totaalplaatje maakt het werk zo leuk. Plus het feit dat we nu net een tweede winkel erbij hebben in Hoogkarspel maakt het allemaal nog veel leuker. Ik pendel dagelijks tussen beide zaken op en neer om zo een vinger aan de pols te houden. Heerlijk.

Sinds wanneer bestaat je bedrijf?

Ons bedrijf bestaat sinds 1930. Ik heb het tien jaar geleden overgenomen van de familie Dekker.

Wat is je specialiteit?

Wij hebben een breed assortiment e-bikes en kinderfietsen. Die e-bikes beslaan al 70 procent van de verkoop momenteel. Mensen komen nog wel voor stadsfietsen of racefietsen maar dat assortiment verdwijnt langzamerhand. Onze winkeloppervlakte is sinds afgelopen jaar ook veel groter dan toen ik het tien jaar geleden overnam. We hebben in 2017 de bewuste keuze gemaakt om vooral op e-bikes, kinder- en stadsfietsen in te zetten.

Hoeveel medewerkers heb je?

Wij hebben vier vaste medewerkers. Mijn vader springt nog wel eens bij voor hand- en spandiensten maar hij is eigenlijk gepensioneerd.

Waar ben je het meest trots op?

Trots, dat woord gebruik ik niet zo veel. Ik ben wel blij en tevreden als ik zie wat we de afgelopen tien jaar van de zaak gemaakt hebben. Van een winkel van 200 vierkante meter naar 650 vierkante meter gegroeid. De zaken gaan goed, daar mag ik zeker niet over klagen. Maar ik ben dan ook over het algemeen een vrij nuchter persoon die goed kan relativeren.

Waarin zou je willen investeren?

Nou, we hebben net een nieuwe winkel erbij dus ik las even een stop in als het om investeren gaat. Voorlopig is het wel even goed geweest. De bouw van het nieuwe pand is een grote investering geweest en dat hebben we in een korte tijd perfect voor elkaar gekregen, mede met de adviezen van Ron Haker en medewerking van onze fabrikanten. In september zijn we open gegaan en sindsdien is het bijzonder druk. Het fijne is ook dat we winkel en werkplaats op de nieuwe locatie in één hebben.

Wat zou je willen veranderen in de tweewielerbranche?

Regulering van de prijs door de komst van internetaanbieders is denk ik het grootste ding dat er speelt momenteel. Dat is lastig, maar het hoort erbij denk ik. Iedere tijd heeft met zijn eigen problemen te maken en daar moeten we als zaak zo goed mogelijk mee omgaan. Je moet de markt goed blijven volgen. We hebben daarom ook twee goede webshops zodat we die slag niet missen.

Waar lig je ’s nachts wakker van?

Als het om de zaak gaat, nergens van. Alles gaat goed en ik sta er nuchter in. Wat er op mijn pad komt probeer ik zo goed mogelijk op te lossen. Ik lig alleen wakker als er iets is met mijn familie.

Hoe ziet je bedrijf er over 5 jaar uit?

Ik zie mezelf wel op Aruba, haha. Maar zonder gekheid, wie weet hebben we nog een winkel erbij. Dan wel in de regio en niet verder weg. Ik ben altijd wel een voorstander van schaalvergroting dus dat zou een logische vervolgstap kunnen zijn.

Als je geen tweewielerbedrijf had dan…

Ik heb mijn hele leven in de fietsen gezeten, lastig om dan iets anders te bedenken! Maar ik vermoed dat ik dan ook wel in een verkopende functie bij een organisatie had gewerkt. Dat past wel bij mij.

Tip aan andere ondernemers?

Ga met je tijd mee en vaar je eigen koers. Wees goed voor je klanten, dat geldt vooral voor zaken in kleinere steden. En houd internet in de gaten!

 

Reageer op dit artikel