nieuws

Geen Sparta en Batavus meer op Fietsenwinkel.nl

Ondernemen 5583

Geen Sparta en Batavus meer op Fietsenwinkel.nl
Op Fietsenwinkel.nl zijn Sparta en Batavus niet meer te vinden.

Het lijkt erop dat Fietsenwinkel.nl geen nieuw dealercontract met Accell Benelux heeft afgesloten voor levering van Sparta en Batavus door de online retailer. In mei 2018 verloor IBG, de onderneming achter Fietsenwinkel.nl, een kort geding tegen Accell over de opzegging van het oude contract. Vanaf 6 april hoefde Accell geen fietsen meer aan Fietsenwinkel.nl te leveren, afgezien van de backorders.

Alleen bij de Tweedekansjes op Fietsenwinkel.nl is nog een Sparta Pick-up Deluxe te vinden van € 1.799,- voor € 1.347,-. Ook in de rijtjes met merken komen Sparta en Batavus niet meer voor.

Andere merken nog wel via Fietsenwinkel.nl

Van Loekie kinderfietsen staan nog 2 modellen op de website. Gazelle, Cortina, Giant, Cube, Azor, Scott en Sensa worden wel aangeboden via fietsenwinkel.nl, naast de eigen merken Brinckers en Victesse.

Volgens de kort geding uitspraak is Accell Nederland vanaf 6 april 2018 niet langer verplicht IBG te beleveren

Relatie beëindigd

Sten van der Ham, Managing Director Accell Benelux, meldde op tweewieler.nl begin april: ‘Volgens de kort geding uitspraak is Accell Nederland in ieder geval vanaf 6 april 2018 niet langer verplicht IBG te beleveren. Accell Nederland zal de relatie met IBG zo spoedig mogelijk afwikkelen.’ Dat is blijkbaar gebeurd.

Omnichannelstrategie Accell

Van der Ham legt in een interview in Tweewieler uit hoe Accell naar omnichannel  en online retailers kijkt: “We geloven in omnichannel, op een kwalitatief hoogstaande manier ingevuld.

Retailers die ook online veel verkopen, vinden we geen probleem, mits ze voldoen aan onze voorwaarden voor kwaliteit. Van online partijen die hier niet aan voldoen, nemen we afscheid. Desnoods via de rechter. We willen de consument garanderen dat als hij een Accell kwaliteitsfiets koopt, hij ook in het aflever- en nazorgtraject kwaliteit krijgt. Dat kunnen we bewaken door onze strategie van selectieve distributie.”

Foto's

Reageer op dit artikel