nieuws

Fietsenwinkel Mantel viert 80-jarig bestaan

Ondernemen 2429

Fietsenwinkel Mantel viert 80-jarig bestaan
Dick Mantel bij zijn winkel in 1938. Foto Mantel

In 1938 opende Dick Mantel de deuren van zijn fietsenwinkel aan de Burgemeester Weertsstraat in Arnhem. Dit jaar viert Mantel het 80-jarig bestaan. Het bedrijf wordt inmiddels geleid door kleinzoon Dick Mantel samen met compagnon Olaf Heller.

Dick Mantel verhuisde na de Tweede Wereldoorlog naar een ander pand. Van de fietsenwinkel op de Burgemeester Weertsstraat was na de oorlog niets meer over. Op de Van Lawick van Pabststraat opende opa Dick Mantel een nieuwe vestiging. Deze is nu nog steeds onderdeel van Mantel.

Van vader op zoon Dick Mantel

Jules Mantel, de zoon van oprichter Dick, nam de winkel in 1973 over. Mantel groeide flink onder zijn leiding, tot maar liefst 3 vestigingen in Elst, Arnhem-Zuid en Arnhem-Noord. In 2006 nam de zoon van Jules, Dick Mantel, samen met zijn zakenpartner Olaf Heller, het bedrijf over. “Sindsdien zitten we in een stroomversnelling”, aldus Dick Mantel.

Twee superstores

Met een nieuwe generatie kwamen er ook nieuwe ambities. Nadat Mantel en Heller de zaak overnamen, kwamen er twee superstores bij in Arnhem en Den Bosch met samen 8.500 m 2 aan oppervlakte. Naast de twee superstores, zag het duo ook kansen voor online en in 2012 werd de webshop mantel.com gelanceerd. “Inmiddels leveren we in 13 landen”, zegt Dick Mantel. “Nu klinkt heel logisch om een webshop te hebben. Maar toen was het in de fietsenbranche nog zeker geen vanzelfsprekendheid.” In januari werd bekend dat Mantel Izibike had overgenomen. Izibike was in 2004 een van de eerste online fietsenwinkels van Nederland en een van de voorloper in webshops.

Enthousiasme overbrengen

Volgens Dick is het succes van Mantel te danken aan de medewerkers: “Ze hebben allemaal fietsen als passie en kunnen hun passie voor de producten met enthousiasme overbrengen op onze klanten. En dat werkt aanstekelijk. Niets is leuker dan samen fietsverhalen uitwisselen, fietsroutes delen of mooie nieuwe fietsen, fietskleding of onderdelen te bewonderen.”

Volledig assortiment

Mantel biedt in de winkels het complete assortiment: van elektrische fietsen tot kinderfietsen en van mountainbikes tot racefietsen. In de superstores staan alle A-merken fietsen testklaar. Klanten kunnen bovendien de nieuwe fiets dezelfde dag (vaak binnen 1 uur) nog mee naar huis nemen.

Foto's

Reageer op dit artikel