nieuws

BOVAG start weer met RODI Fiets

Ondernemen 437

BOVAG start weer met RODI Fiets
De resultaten van RODI worden gebruikt voor de samenstelling van het jaarlijkse dealeradviesboek. Foto BOVAG

Het Relatie Onderzoek Dealer Importeur Fiets gaat op maandag 2 juli weer van start. Hoe meer BOVAG-leden dit invullen, hoe beter. De uitslagen van de enquête zijn namelijk belangrijk voor de gesprekken die BOVAG en dealers met fabrikanten voeren over verbeteringen van hun dienstverlening en betere samenwerkingsafspraken in de dealercontracten.

Het RODI focust dit jaar op vragen als: valt er geld te verdienen met het merk; ook in de toekomst? Houdt de fabrikant voldoende rekening met de wensen en behoefte van dealers? Is de leverancier transparant over zijn plannen voor de toekomst, bijvoorbeeld als het om rechtstreekse verkoop gaat? En ondersteunen de fabrikanten de dealers voldoende bij deze veranderingen? Deze antwoorden bieden waardevolle input voor BOVAG en voor de dealerverenigingen om het gesprek met de fabrikant aan te gaan.

Dealeradviesboek

De resultaten van RODI worden daarnaast het gebruikt voor de samenstelling van het jaarlijkse dealeradviesboek. Dit geeft individuele dealers inzicht in de prestaties van de merken, zodat ze daar hun keuzes op kunnen baseren. Voor een gezond verdienmodel nu en in de toekomst.

Bijdrage dealers is belangrijk

BOVAG-leden ontvangen de vragenlijst op maandag 2 juli 2018 in hun mailbox. Ook niet-leden kunnen de enquete invullen door een mail te sturen naar BOVAG. Het invullen ervan kost ongeveer 10 minuten. Alleen met voldoende deelnemers zijn de uitkomsten representatief en kan BOVAG Fiets wat veranderen. Alle bijdragen zijn dus heel belangrijk!

Input voor Accell Dealervereniging

Voor Accell-dealers is RODI dit jaar extra van belang. Er wordt momenteel namelijk hard gewerkt aan de oprichting van de dealervereniging. Hoe dealers Accell beoordelen is belangrijke input waar de dealervereniging in de loop van dit jaar mee aan de slag gaat.

Enquête tussen 2 t/m 18 juli

BOVAG stuurt de RODI-enquête 2018 uit in de eerste weken van juli. Vul hem in, want de resultaten zijn voor BOVAG van grote waarde om uw belangen goed te kunnen behartigen. Tot uiterlijk 18 juli kunnen alle fietsondernemers het BOVAG RODI Fiets invullen. Leden krijgen een mail met uitnodiging en een link naar de enquête aan. Fietsondernemers die het RODI willen invullen, kunnen een mail sturen naar: onderzoek@bovag.nl. Je ontvangt dan een link.

Reageer op dit artikel