nieuws

Stella start in Duitsland na investering Mandemakers

Ondernemen 5471

Stella start in Duitsland na investering Mandemakers
Oprichters en CEOs van Stella Fietsen Daan van Renselaar (links) en Wilco van de Kamp. Foto Stella

Stella Fietsen werd 8 jaar geleden opgericht door Daan van Renselaar en Wilco van de Kamp. De keten heeft op dit moment 38 vestigingen en 400 medewerkers. Volgens DM Equity is het bedrijf uit Nunspeet sinds kort marktleider geworden voor wat betreft de verkoop van elektrische fietsen in Nederland. Een substantieel minderheidsbelang DMEP (DM Equity […]

Stella Fietsen werd 8 jaar geleden opgericht door Daan van Renselaar en Wilco van de Kamp. De keten heeft op dit moment 38 vestigingen en 400 medewerkers. Volgens DM Equity is het bedrijf uit Nunspeet sinds kort marktleider geworden voor wat betreft de verkoop van elektrische fietsen in Nederland.

Een substantieel minderheidsbelang

DMEP (DM Equity Partners) is het in 2017 opgerichte investeringsfonds van voormalig keukenverkoper Ben Mandemakers en Rob ten Heggeler. De investeringsmaatschappij neemt volgens eigen zeggen een ‘substantieel minderheidsbelang’ in Stella. Met name om het financieel en professioneel te helpen om uit te breiden naar andere Europese landen. De producent en verkoper van e-bikes richt zich nu primair op de Nederlandse markt voor elektrische fietsen.

DMEP heeft Europese connecties

CEO Daan van Renselaar: “We zijn erg blij dat we deze passende partner hebben gevonden. Ben Mandemakers en DM Equity Partners brengen niet alleen geld mee voor onze uitbreiding, maar hebben vooral ook de bewezen ervaring en alle Europese connecties die wij nu hard nodig hebben. Daarom hebben we uit de mogelijke investeringskandidaten, heel bewust en nadrukkelijk voor DMEP gekozen. Omdat het ras-ondernemers zijn die bij ons passen en echt kunnen helpen bij het realiseren van onze Europese groeiambitie.”

Geloof in hardwerkende ondernemers

Ben Mandemakers: “Ik houd van ondernemende en hardwerkende types als Daan en Wilco. Herken me ook in hen, toen ikzelf begon. Ik verwacht dat ze in Europa, net als in Nederland, veel groei gaan laten zien. Daar helpen we ze heel graag bij.”

Start in Duitsland

Stella gaat haar buitenslandse expansie beginnen in Duitsland. Mandemakers zegt daarover: “Mijn bedrijf heeft meer dan 450 winkels waarvan 100 in Duitsland. We kennen dat land als geen ander en geloven dat ook daar de e-bikes van Stella een succes gaan worden. Ik kijk er echt naar uit om samen met Daan, Wilco en hun jeugdige team hun verdere Europese groei mogelijk te maken.”

Adviserende rol DMEP

De dagelijkse leiding van Stella zal in handen blijven van Daan van Renselaar en Wilco van de Kamp. DMEP zal een adviserende rol krijgen. Er werken momenteel 400 medewerkers in de 38 vestigingen.

Stella wordt nog wel eens op de vingers getikt, met name vanwege misleidende reclame-uitingen.

Stella is onverminderd ambitieus, nog begin dit jaar kondigde Stella aan het aantal testcenters te verdubbelen.

Reageer op dit artikel