nieuws

‘Loopbaancoaching is gewoon een kwestie van doen’

Ondernemen 3562

‘Loopbaancoaching is gewoon een kwestie van doen’
Meer werkplezier, betere samenwerking en meer productiviteit: de OOMT loopbaancoaches zijn er voor medewerkers en ondernemers.

Een groeiende groep ondernemers en medewerkers in de tweewielerbranche ontdekt de voordelen van loopbaancoaching. Aandacht voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling geeft meer werkplezier en vergroot de productiviteit. Loopbaancoach Alice Gideonse vertelt hoe een coachingtraject in zijn werk gaat.

Voor Alice Gideonse heeft loopbaancoaching geen geheimen. In de regio Zeeland bezoekt de OOMT loopbaancoach dagelijks bedrijven die midden in een coachingtraject zitten of op het punt staan om daarmee te beginnen.

“Ondernemers die weten wat loopbaancoaching is, maken meteen een afspraak als ik bel. Ik heb ook contact met ondernemers die niet meteen overtuigd zijn van de toegevoegde waarde. Dan is de uitdaging om een afspraak te maken wat groter.”

Loopbaancoaching begint met een kennismakingsgesprek. Afhankelijk van de omvang van het bedrijf duurt dat gemiddeld een uur. “Samen met de ondernemer inventariseer ik de stand van zaken. Wat zijn de activiteiten van het bedrijf, wat zijn de doelstellingen voor de toekomst, wie werken er, welke vakkennis is er, welke vakkennis ontbreekt?”

Meer rendement
 met loopbaancoaching

De inventarisatie geeft inzicht in het hier en nu. De volgende stap is samen praten over de gewenste situatie. Waar wil het bedrijf naartoe en hoe kom je daar? Volgens Gideonse is het belangrijk om het hele team hierbij te betrekken. “Loopbaancoaching is er voor iedereen. Het uitgangspunt is altijd hetzelfde: op welke manier tillen we medewerkers en het bedrijf samen naar een hoger niveau.”

Ik krijg regelmatig vragen van ondernemers die willen groeien in hun ondernemerschap. Ook daar zijn oplossingen voor.

Volgens Gideonse kan dat op verschillende manieren. “Loopbaancoaching is altijd maatwerk. Soms werken mensen onder hun niveau. Een cursus of training geeft nieuw werkplezier en vergroot de productiviteit. Nieuwe vakkennis helpt om sneller te werken. Ik kom ook in bedrijven waar de samenwerking stroef loopt door drukte of onduidelijkheid. Dan helpt het als een compleet team een traject volgt.”

Voorkomen is beter


Bedrijven die aandacht geven aan werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers zijn succesvoller dan bedrijven die hier niets aan doen. Het is een misvatting dat loopbaancoaching er alleen is voor medewerkers. “Ik krijg regelmatig vragen van ondernemers die willen groeien in hun ondernemerschap. Ook daar zijn oplossingen voor.”

Het komt nogal eens voor dat bedrijven pas naar loopbaancoaching grijpen als het niet goed gaat. Volgens Alice Gideonse is het beter om dat om te draaien. “Loopbaancoaching werkt preventief. Het voorkomt dat mensen en bedrijven vastlopen. Gelukkig zien steeds meer tweewielerbedrijven dat in. Ook als alles goed loopt, zorgt loopbaancoaching ervoor dat het nog beter gaat.”

Leuker werken met OOMT loopbaancoaching

Meer plezier in je werk. Nieuwe talenten of doorgroeimogelijkheden ontdekken. Of nieuwe loopbaankeuzes maken. Van individuele medewerkers tot complete teams, de OOMT loopbaancoaches staan klaar om je daarbij te helpen. Weten wat de loopbaancoaches voor jou of jouw bedrijf kunnen betekenen? Kijk snel op www.oomt.nl/loopbaancoaching of bel 030-6087755.
Reageer op dit artikel