nieuws

Inhoudelijk niets bekend over BOVAG bijeenkomst dealercontract Accell

Ondernemen 2186

Inhoudelijk niets bekend over BOVAG bijeenkomst dealercontract Accell

De bijeenkomst in het BOVAGhuis in Bunnik over de nieuwe dealercontracten van Accell werd gisteravond druk bezocht. In de meeting hebben de dealers hun zorgen kunnen uiten. Belangstellenden, zowel BOVAG-leden als niet-leden waren welkom in het BOVAGhuis. De experts van BOVAG gaven in de bijeenkomst hun visie op de nieuwe contracten.

Volgens BOVAG wordt de input van dealers meegenomen in de vervolggesprekken met Accell. Gezien de complexiteit van de materie wil BOVAG hier inhoudelijk verder niets over zeggen.

BOVAG niet betrokken bij totstandkoming contract

Vorige week bleek dat het bestuur van BOVAG Fietsbedrijven niet blij was met de gang van zaken rondom het dealercontract van Accell. De contracten waren al verstuurd naar de dealers, zonder dat BOVAG hierover eerst was geconsulteerd of geïnformeerd. Pas nadat er vragen bij de bond binnenkwamen, was duidelijk dat het nieuwe contract al klaar was.

Meer duidelijkheid voor dealers

Sten van der Ham, regional director Accell Benelux, gaf vorige week aan dat het nieuwe contract voor veel dealers als een grote overgang ten opzichte van het verleden zal worden beschouwd, maar dat het nieuwe contract ze juist meer houvast zal geven dan in het verleden.

Deadline tekenen opschuiven

BOVAG heeft Accell vorige week gevraagd de deadline voor het ondertekenen van het contract op te schuiven, totdat de BOVAG-juristen goed naar de inhoud van de contracten heeft kunnen kijken en er overeenstemming over de inhoud is bereikt.

 

Reageer op dit artikel