nieuws

Fiets naar je Werk Dag kent recordaantal deelnemers

Ondernemen 1568

Fiets naar je Werk Dag kent recordaantal deelnemers
De Fiets naar je Werk Dag wordt georganiseerd om iedereen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de fiets als vervoermiddel naar het werk.

Voor de 12e keer wordt op 31 mei de ‘Fiets naar je Werk Dag’ (FNJWD) georganiseerd. Voor de FNJWD 2018 staat een recordaantal van ruim 18.000 deelnemers geregistreerd. Gazelle grijpt de gelegenheid aan om een competitie voor bedrijven te starten met als inzet het hoogste gemiddelde aantal fietskilometers per medewerker.

Van de Fiets naar je Werk Dag is FiscFree initiatiefnemer en organisator. Doel van FNJWD is om iedereen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de fiets als vervoermiddel naar het werk. Werkgevers kunnen nog steeds een fiets mét belastingvoordeel aan hun medewerkers aanbieden. Het aanbieden van een fietsplan is voor veel werkgevers een makkelijke manier om het belangrijke HR-thema ‘vitaliteit’ in de organisatie in te voeren. Veel werkgevers doen dat gelukkig ook.

Meer mensen op de fiets

De populariteit van de Fiets naar je Werk Dag neemt nog ieder jaar toe. Werkgevers grijpen deze fietsdag aan om zelf het fietsen naar het werk te promoten. Zo fietst een HR-medewerker op 31 mei van haar woonplaats Amersfoort naar Groningen om aandacht te vragen voor haar eigen goede doel. Op Katendrecht (Rotterdam) probeert Delta Cycling in samenwerking met Cargill 250 werkenden uit de regio op de fiets te krijgen. Fietsers worden die ochtend verwelkomd met koffie en de fiets wordt ondertussen gratis nagekeken.

Fietsen voor goed doel

Ook dit jaar fietsen deelnemers niet voor niets. Door inschrijving steunen de deelnemers automatisch het goede doel, Cycling out of Poverty (CooP). CooP zorgt ervoor dat mensen in Afrika in het bezit van een fiets komen en daardoor meer inkomsten kunnen genereren.

Welk bedrijf heeft de fanatiekste woon-werkfietsers?

Gazelle grijpt de FNJWD aan om bedrijven en hun medewerkers uit te dagen om van 31 mei tot en met eind juni zo veel mogelijk naar de werkplek te fietsen. Gazelle start daarvoor een competitie: het bedrijf dat eind juni het hoogste gemiddelde aantal fietskilometers per medewerker heeft behaald, krijgt een fiets van Gazelle cadeau. Gazelle participeert ook in een mobiliteitsconcept rond Schiphol.

Extra duwtje in de rug van Gazelle

Op de Fiets Naar Je Werk Dag (31 mei) geeft Gazelle het woon-werkverkeer op de fiets een extra duwtje in de rug met een challenge. Bedrijven kunnen zich nu aanmelden bij Ring Ring, dat ritten registreert. De onderneming waarvan personeel tot en met eind juni het verst heeft gefietst, ontvangt een fiets van Gazelle. Er wordt uitgegaan van de gemiddelde fietsafstand per medewerker. Van ieder bedrijf moeten minimaal vijf medewerkers deelnemen die in de actieperiode elk minstens tien laagintensieve ritten registreren.

Ring Ring stimuleert fietsgebruik

Ring Ring is een nieuwe dienst die het fietsgebruik stimuleert. Deelnemende bedrijven kunnen besluiten om fietsende medewerkers te belonen. Als zij vooraf gestelde doelen behalen, kan het management er bijvoorbeeld voor kiezen om een goed doel, door personeel zelf gekozen, te ondersteunen. Het effect tot dusver is dat medewerkers die al fietsten nog vaker in het zadel zitten en ook niet-fietsende collega’s worden geprikkeld om de auto te laten staan.

Foto's

Reageer op dit artikel