nieuws

IBG verliest kort geding tegen Accell Nederland

Ondernemen 5833

IBG verliest kort geding tegen Accell Nederland
Accell Nederland heeft het door IBG (fietsenwinkel.nl) ingestelde hoger beroep in het kort geding gewonnen en hoeft met ingang van 6 april 2018 niet langer IBG te beleveren. Foto Shutterstock.com

Accell Nederland meldt dat het het door IBG (fietsenwinkel.nl) ingestelde hoger beroep in het kort geding heeft gewonnen. Dit betekent dat Accell Nederland met ingang van 6 april 2018 niet langer uitvoering hoeft te geven aan de raamovereenkomst met IBG.

Sten van der Ham, MD Accell Benelux, meldt: ‘Volgens de kort geding uitspraak is Accell Nederland in ieder geval vanaf 6 april 2018 niet langer verplicht IBG te beleveren. Accell Nederland zal de relatie met IBG zo spoedig mogelijk afwikkelen.’

Hoger beroep aangespannen door IBG

De rechtbank in Amsterdam heeft op 5 april uitspraak gedaan in het hoger beroep dat was aangetekend door IBG (fietsenwinkel.nl en elektrischefietsen.com) in het kort geding. Het vonnis daarin was uitgesproken op 19 december 2017. In dat vonnis staat dat Accell mag stoppen met leveren onder huidige voorwaarden aan Fietsenwinkel.nl. IBG had het kort geding tegen Accell Nederland aangespannen vanwege de invoering van het nieuwe margegebouw.

Anderhalf jaar praten voor niets

Accell wees in het kort geding de rechtbank erop dat het de anderhalf jaar voorafgaand aan de datum van 6 oktober 2017 er alles aan heeft gedaan om met IBG tot een nieuwe overeenkomst te komen. Tot ver in 2017 is hierover onderhandeld. Deze onderhandelingen hebben uiteindelijk geen consensus opgeleverd.

Onderhandelingen mislukt

De rechtbank concludeerde dat Accell de overeenkomst met fietsenwinkel.nl onder andere mag opzeggen vanwege het mislukken van de onderhandelingen over een nieuwe overeenkomst. Aangezien de brief die Accell hierover heeft verstuurd, is gedateerd op 6 oktober 2017, geldt de opzegging van het contract (half jaaropzegtermijn) met Fietsenwinkel.nl dus vanaf 6 april 2018.

Lees meer over Accell versus Fietsenwinkel.nl

Reageer op dit artikel