nieuws

Shimano Benelux traint 700 fietsspecialisten

Ondernemen 1058

In het nieuwe Training Center van Shimano Benelux werden vanaf november 2017 50 dagtrainingen verzorgd. De nadruk van de trainingen lag op techniek, waarbij de ochtend werd gebruikt om de theoretische kennis te verbeteren en het middagprogramma om te sleutelen, maar er zijn ook specifieke social media trainingen gegeven aan Shimano Service Centers.

Shimano Benelux traint 700 fietsspecialisten
De nadruk van de Shimano Benelux-trainingen ligt op techniek, maar er zijn ook specifieke social media trainingen gegeven aan Shimano Service Centers. Foto Shimano Benelux

Ongeveer 24 fietsspecialisten tegelijk kunnen in het Training Center in Nunspeet plenaire trainingen volgen. Shimano Belenlux is begonnen met STEPS-trainingen, en trainingen voor Di2 en schijfremmen. Deze zijn inmiddels en in de opmars naar het seizoen aangevuld met commerciële trainingen en trainingen op gebied van social media.

Goede beoordeling

De trainingen werden door de deelnemers met een 8,6 beoordeeld. Retailmanager Erik-Jan Brunninkreef: “We mogen spreken van een zeer succesvolle start van ons Training Center. Het aanbod van Shimano-producten en -technologieën is enorm uitgebreid en het groeit nog steeds. Bovendien wordt de technologie steeds complexer. Denk aan elektrische fietsen en elektronische schakelsystemen. De noodzaak tot specialistische productkennis neemt alleen maar toe. Daarom zijn we enorm blij dat we zoveel retailers hebben kunnen trainen, zodat zij de in-en-outs weten van Shimano-technologieën.”

Deskundigheid bij dealer vergroten

“Kennis die fietsspecialisten door de jaren heen, in de dagelijkse praktijk, hebben opgebouwd, in combinatie met trainingen en bijscholing is een zeer sterke combinatie, hierdoor weet de consument dat hij op de deskundigheid van de retailer kan vertrouwen en terugvallen,” vervolgt Brunninkreef.

Nieuwe trainingen vanaf september

Omdat het fietsseizoen is begonnen is de eerste serie trainingen afgerond. Vanaf september ontvangt Shimano Benelux retailers met een nieuw programma, om ze verder te trainen, zodat ze het onderscheid kunnen blijven maken wat betreft deskundige service en correct advies.

Reageer op dit artikel