nieuws

BOVAG workshop Daan Luijkx over bedrijfsoverdracht- en beëindiging

Ondernemen 973

BOVAG workshop Daan Luijkx over bedrijfsoverdracht- en beëindiging
Daan Luijkx was dit jaar een van de sprekers op het BOVAG Jaarcongres. Foto Rianne van den Heuvel (Fotostudio 7)

BOVAG en H&L Accountants & Belastingadviseurs organiseren op maandag 5 maart een workshop over bedrijfsoverdracht- en beëindiging. “Het is belangrijk om bijtijds te beginnen met de voorbereidingen daarvan. Want het kost zo drie tot vijf jaar om de fiscale en financiële kant te regelen,” aldus accountant Daan Luijkx.

Daan Luijkx van H&L Accountants ziet in de praktijk veel fout gaan bij overdrachten en beëindigingen. “Er is niet goed nagedacht over wat er met het personeel gaat gebeuren of over het inkomstenplaatje van de ondernemer erna. Of er moeten door bepaalde keuzes grote bedragen worden betaald aan de fiscus.” Luijkx adviseert bedrijven dan om op tijd te starten met de voorbereidingen en advies in te winnen. Gaat u over een paar jaar stoppen of neemt een familielid de zaak over? Laat u dan bijspijkeren tijdens de workshop in het BOVAGhuis in Bunnik

Aanmelden

BOVAG organiseert op maandag 5 maart de workshop ‘Bedrijfsoverdracht- en beëindiging’, speciaal toegespitst op de praktijk van fietsbedrijven. Geïnteresseerd? BOVAG-fietsbedrijven kunnen zich aanmelden voor deze bijeenkomst in het BOVAGhuis in Bunnik via fiets@bovag.nl. Er kunnen 30 personen deelnemen (maximaal 2 personen per bedrijf). Vanaf 18.00 uur wordt u ontvangen met soep en een broodje. De bijeenkomst start om 19.00 uur en wordt omstreeks 21.30 uur afgerond.

Deze workshop is een pilot, leden kunnen er kosteloos aan deelnemen. Bij succes wordt de workshop vaker aangeboden. Leden worden hierover geïnformeerd via de BOVAG-nieuwsbrief.

Daan Luijkx was een van de sprekers tijdens het BOVAG Jaarcongres

Reageer op dit artikel