nieuws

Top 10 tweewieler.nl 2017

Ondernemen 2234

Welk nieuws is het meest gelezen op tweewieler.nl in 2017? We zetten het voor u op een rijtje. Berichten over grote spelers in de markt zoals Stella en Fietsenwinkel.nl blijven zeer goed gelezen. Fietsdiefstal is ook een hot item.

Top 10 tweewieler.nl 2017
Door een grote brand kan het pand van Stella Fietsen in Nunspeet als verloren worden beschouwd.

Klacht tegen misleidende advertenties Stella

Met stip op 1! Het bericht van 22 mei 2017 dat ‘in het consumentenprogramma Kassa de advertenties van Stella aan de kaak werden gesteld door marketingdeskundige Max Kohnstamm. In de landelijke dagbladen adverteerde Stella al weken met een ‘tijdelijke’ korting waar je maar een paar dagen gebruik van kunt maken. Deze ‘tijdelijke actie’ wordt echter telkens opnieuw aangeboden. Stella werd eerder op de vingers getikt door de Stichting Reclame Code.’

LET OP: Verdachte in fietsenwinkels gesignaleerd

Diefstal is en blijft helaas een hot item in de branche. Berichten hierover worden zeer goed gelezen, zoals deze over een diefstal bij Jonico Fietsmegastore. ‘Bij Jonico Fietsmegastore in De Meern zijn op vrijdag 17 maart Bosch e-bike displays door een verdachte man uit de winkel ontvreemd. Deze man heeft tevens alle e-bikes gefilmd tijdens zijn bezoek. Hiermee lijkt de kans groot dat hij later terug zal komen. Dezelfde man is ook gesignaleerd bij Hans Struijk Fietsen in Zoetermeer.’

Accell mag stoppen met leveren onder huidige voorwaarden aan Fietsenwinkel.nl 

Pas op 20 december 2017 gepubliceerd, en al in de Top 3! Het bericht over Accell versus Fietsenwinkel.nl. ‘De voorzieningenrechter had op 19 december 2017 uitspraak gedaan in een kort geding dat IBG BV (Fietsenwinkel.nl) tegen Accell Nederland BV had aangespannen vanwege de invoering van het nieuwe margegebouw. Deze uitspraak betekent dat de huidige overeenkomst tussen IBG BV en Accell Nederland BV per 6 april 2018 zal eindigen.’

Grootste naafmotorenfabrikant start in Europa 

Al jaren in de Top 10 te vinden, dit bericht over de entree van Bafang in de Europese markt. ‘Jack Brandsen, general manager Bafang, de grootste fabrikant van naafmotoren ter wereld, leidt de Europese vestiging van dit bedrijf. Deze fabrikant start in Europa onder de naam Bafang en heeft tevens een middenmotor aan haar leveringsprogramma toegevoegd.’

Welke leveranciers kunnen speed e-bike helm leveren?

Een hot item begin 2017! Dit bericht is 5 januari 2017 gepubliceerd op tweewieler.nl, en staat op plek 6 in de top 10 van Meest gelezen berichten. ‘Door de conversie van snorfiets naar bromfiets voor speed e-bikes per 1 januari 2017 werd het dragen van een helm die aan de bromfietsnorm voldoet verplicht. Begin 2017 was het een zoektocht voor retailers naar leveranciers die een geschikte helm kunnen leveren. Dit kunnen helmen zijn die voldoen aan de nieuwe norm NTA 8776 of aan de huidige R22 bromfietsnorm.’

Vraagbaak tweewieler.nl

Op plek 7 staat een VRAAGBAAK item: Welke fiscale regelingen zijn er voor de ‘fiets van de zaak’? Heeft u een vraag voor de VRAAGBAAK, of kwestie die u graag uitgezocht wil hebben, mail dan naar: tweewieler@vakmedianet.nl ovv Vraagbaak. In deze ‘Vraagbaak’ belichtten we de diverse regelingen en opties voor de ‘fiets van de zaak’ binnen de Werkkostenregeling (wkr). Tweewieler.nl houdt u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen over lease- en fiscale regelingen voor de fiets.

Mediamarkt stopt met elektrische fietsen

Zo gemakkelijk is het nu ook weer niet om elektrische fietsen te verkopen… ‘Mediamarkt stopt met de pilot die sinds voorjaar 2016 is gestart voor de verkoop van elektrische fietsen. Reden om de pilot te stoppen is dat de vraag niet opweegt tegen de kosten en bezetting van de winkelruimte.’

Accell NL introduceert nieuw margemodel

Goed gelezen en met veel reacties eronder: het bericht dat Accell Nederland een nieuw margemodel introduceert. Om het verdienmodel van de dealer te verbeteren. Want… ‘Het rendement van de dealer staat enorm onder druk door het huidige verdienmodel. Daarom introduceert Accell Nederland in het najaar een compleet nieuw margemodel, waarbij ze gaan belonen op toegevoegde waarde.’

Mogelijke overname Multicycle

In 2016 werden de berichten over Multicycle ‘gevreten’ (zie Top 10 2016) en ook in 2017 staat het bericht over een mogelijke overname in de Top 10. Inmiddels is de rust bij Multicycle weergekeerd, zie het bericht: Multicycle blijft op en top Nederlands. ‘Het bruist weer bij Multicycle in Ulft. Nadat eind vorig jaar het faillissement voor het merk werd uitgesproken, zag je op social media veel reacties van retailers dat het zo jammer was dat zo’n bekend merk verloren ging. Maar al vrij snel bleek dat er een overnamekandidaat was: het Poolse bedrijf Kross nam Multicycle in februari van dit jaar over.’

Reageer op dit artikel