blog

BLOG Ron Haker: Zin en Onzin

Ondernemen 1555

Vanaf het begin van de sterke opkomst van de e-bikes lagen vloeren van veel winkelshowrooms vol stekkerdozen en opladers. Allerlei accu’s en opladers werden in een stelling opgestapeld. Ion’s en veel andere accu’s staan nog vaak dag en nacht onder stroom. Nog té veel winkels hebben de zaken nog steeds niet op orde.

BLOG Ron Haker: Zin en Onzin
Ron Haker is vaste blogger op Tweewieler.nl

Ingeruilde oude elektrische fietsen staan op een rijtje buiten in weer en wind. Bij een aantal winkels zijn zelfs kleine tot grote branden ontstaan. Tweewieler besteedt voortdurend aandacht aan het belang van goede accu-opslag. Volg de adviezen! YouTube staat boordevol filmpjes. Zoek maar onder: ‘fiets accu brand’. Je kijkt je ogen uit.

Zinloze 300Wh accu

Veel e-bikes hebben een vanaf prijs. Het gaat zelfs zover dat sportieve merken fietsen aanbieden met een vrijwel zinloze 300 Wh accu. Mijn geliefde Koga dwingt de verkoper om er in het verkoopgesprek 350 euro bij te kletsen. Wat een onzin. Ik maak nooit prijskaartjes met de goedkoopste prijs. Allerhande upgrade acties zijn inmiddels ook al ongeloofwaardig geworden. Gazelle maakt de Ultimate gelukkig niet met een 300Wh batterijtje. De geïnteresseerde consument wil gewoon een goede actieradius en een helder advies zonder onzin.

Barrel als leenfiets, onzin?

Wat voor een leenfiets zou u zelf mee willen krijgen?

Er zijn winkels die speciale leenfietsen en e-bikes in de eigen huiskleur ter beschikking stellen. Er zijn ook winkels die nette opgeknapte inruilers als leenfiets inzetten. Er zijn veel winkels die de servicebeurt- of reparatieklant een barrel van een fiets als leenvervoermiddel meegeven. Wat voor een leenfiets zou u, als u klant zou zijn, zelf mee willen krijgen? Je kunt een klant die kort geleden een nieuwe e-bike van een paar duizend euro heeft aangeschaft geen barreltje uitlenen. Punt!

Vélovak, dat heeft zin!

De vakanties zijn voorbij. Empathische winkeliers hebben al lang weer speciale verkoopactiviteiten met leuke aanbiedingen ontplooid en goede verkoopresultaten behaald en hebben dus ruimte voor de al binnendruppelende en komende noviteiten gecreëerd. Een bezoek aan Vélovak op 22, 23 en 24 september zal veel inspiratie voor 2020 geven.

Tot slot: ik heb twintig jaar dezelfde vriendin binnen de branche gehad. Annemarie Visser beklom de redactieladder en werd uiteindelijk hoofdredacteur. Bedankt voor 20 jaar zinvolle samenwerking Annemarie! Je hebt nog een etentje van mij tegoed.


Meer Ron Haker? Lees dan ook deze blogs eens:

 

 

Reageer op dit artikel