blog

BLOG Nooit stil zitten

Ondernemen 1686

BLOG Nooit stil zitten
Maarten Akkers is voorzitter van BOVAG Fietsbedrijven. Foto: Fotostudio 7

Er is namens de leden van BOVAG Fietsbedrijven de afgelopen tijd flink gas gegeven op diverse onderwerpen. En niet zonder resultaat.

Op basis van een aanhoudende verkoopstagnering hebben we in de media aan de bel getrokken over het lot van de speed-pedelec. Want zonder eenduidig overheidsbeleid zal deze ‘wonderfiets’ tussen wal en schip blijven vallen. Er zit dan wel een fiscale stimulans aan te komen (hoewel de details daarvan in nevelen zijn gehuld), zolang goedwillende forenzen zich tussen vrachtwagens, auto’s en bussen op de rijbaan moet begeven, zijn alleen echte waaghalzen bereid om deze ‘filekiller’ te kopen. BOVAG vindt dat daarmee het kind met het badwater wordt weggespoeld en dat de Rijksoverheid de speed-pedelec in de bebouwde kom weer op het fietspad moet toestaan. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Inhoud nieuwe dealercontracten

De discussie met Accell over de inhoud van nieuwe dealercontracten kan u daarnaast niet ontgaan zijn. BOVAG ging in gesprek met de fabrikant, waardoor uiteindelijk een aantal essentiële zaken werd opgehelderd, aangevuld en gewijzigd. We tillen nu ook in hoog tempo de Accell Dealervereniging van de grond. Die moet ervoor zorgen dat er tijdig met dealers in overleg wordt getreden.

BOVAG Relatie Onderzoek Dealer Importeur (RODI)

In dat kader is het van belang dat de BOVAG-leden in groten getale het Relatie Onderzoek Dealer Importeur (RODI) invullen. Dat onderzoek is onlangs uitgevoerd en brengt in kaart hoe u uw fabrikant of importeur beoordeelt en waar de pijnpunten zitten. BOVAG en de dealervereniging(en) kunnen daarmee de boer op voor het verbeteren van bijvoorbeeld dienstverlening en leveringscondities. De resultaten worden daarnaast gebruikt voor het jaarlijkse dealeradviesboek, waarmee u inzicht krijgt in de prestaties van de merken en zodoende helpt bij het maken van keuzes.

Zo ziet u maar weer: BOVAG zit niet stil. Samen krijgen we dingen voor elkaar!

Reageer op dit artikel