artikel

1.000 bezoekers voor 5e Dynamo Retail Event | MET VIDEO

Ondernemen 2080

1.000 bezoekers voor 5e Dynamo Retail Event | MET VIDEO

Dynamo Retail Group kijkt terug op een succesvol vijfde Retail Event. Bijna 1.000 ondernemers uit Nederland, België en Duitsland gaven afgelopen maandag acte de preseance in het Inspyrium in Cuijk.

Om 11.00 uur opende de beurs waar alle contractleveranciers van Dynamo Retail Group vertegenwoordigd waren. De leveranciers hadden flink uitgepakt om zich van hun beste kant te laten zien. “Vijf jaar groei in bezoekers en vijf jaar groei in inspanningen van onze leveranciers heeft het Dynamo Retail Event doen uitgroeien tot een ware beurs waar we gister bijna 1.000 bezoekers mochten verwelkomen”, vertelde een trotse Leonie Immerzeel, projectleider Dynamo events.

Dynamo Roadshow; wat speelt er in de markt?

Na een aparte presentatie voor de Duitse en Belgische ondernemers binnen de retailorganisatie ging om 15.00 uur de Dynamo Roadshow van start. Rens de Jong, host van de show, leidde met een energieke jubileumfilm een terugblik op 5 jaar DRG in. Vervolgens was het de beurt aan Maarten de Vos, algemeen directeur van Dynamo. Hij blikte terug, maar ging ook uitgebreid in op wat er nu allemaal in de markt speelt. In het retail dashboard – waarin de omzetontwikkeling te zien was van alle formuleleden en leden van Dynamo Retail Service (DRS) die meedoen aan category management – was zichtbaar dat de totale groep in 2019 twee keer harder groeide dan de markt.

Het artikel gaat verder na de video.

Minidocumentaire; meer behoefte aan vrijheid

Bijzonder fraai was ook de minidocumentaire, gemaakt door Wout van Wengerden. Deze filmmaker werd op pad gestuurd om ondernemers te vragen wat ondernemen voor hen betekent en wat er voor nodig is om de samenwerking met DRG naar een hoger plan te tillen. Op de vraag of Maarten de Vos zich kan voorstellen dat een ondernemer soms meer behoefte heeft aan vrijheid antwoordt hij: “Dat begrijp ik heel goed. Sterker nog dat is ook heel logisch. Een ondernemer in onze branche wil in zijn winkel het verschil maken. Dat heeft hij ook heel lang met assortiment gedaan, hij wil zijn winkel uniek maken ten opzichte van anderen. Dus soms is het ook schipperen tussen waar je vrijheden kunt toestaan en waar je het nodig hebt om door samenwerking tot betere afspraken te komen.”

Het artikel gaat verder na de video.

Beste leveranciers: ENRA, Jucker en DutchID

Tijdens de jaarlijks terugkerende prijsuitreiking voor leveranciers vielen ENRA (beste diensten leverancier), Juncker Bike Parts (beste O&A leverancier) en DutchID (beste fietsen leverancier) in de prijzen. Dit jaar mocht het publiek live de publiekswinnaar kiezen uit de top drie van elke categorie. Gazelle werd overtuigend de winnaar van de publieksprijs beste leverancier 2019.

Beste servicemedewerkers: Michel van de Geer en Marcel Driezes

De felbegeerde bokalen voor de beste serviceteams en servicemedewerkers werden vervolgens uitgereikt aan Bike Totaal- en Profile-ondernemers. Michel van de Geer van Bike Totaal van de Geer werd door zijn klanten beoordeeld met een 9,35 en mocht de bokaal van beste servicemedewerker Bike Totaal in ontvangst nemen. Marcel Driezes van Profile Markelo kreeg van zijn klanten gemiddeld een 9,37 en won daarmee de prijs beste servicemedewerker van Profile.

Het artikel gaat verder na de foto.

1.000 bezoekers voor 5e Dynamo Retail Event

Beste serviceteams: Bike Totaal Dik Franken en Profile Herman Niburg

Bike Totaal Dik Franken uit Zetten werd door klanten beoordeeld met een 9,23 en is daarmee het beste Bike Totaal serviceteam 2018-2019. Bij de Profile-ondernemers viel het team van Profile Herman Niburg uit Slagharen in de prijzen. Zij werden door de klanten beoordeeld met een 9,33 en mogen zich hiermee het beste Profile serviceteam 2018-2019 noemen.


Deze artikelen over Dynamo Retail Group vind je vast ook interessant:

 

Reageer op dit artikel