artikel

Nieuw btw-identificatienummer voor eenmanszaken

Ondernemen 511

In het nieuwe btw-identificatienummer is het BSN van de ondernemer niet langer verwerkt. Zo wordt de privacy van de ondernemer beter gewaarborgd. Deze week ontvangt de eerste groep ondernemers met een eenmanszaak van de Belastingdienst de nieuwe btw-id.

Nieuw btw-identificatienummer voor eenmanszaken

In totaal ontvangen deze maand circa 1,3 miljoen ondernemers dit nieuwe btw-id. Het nieuwe btw-id is geldig vanaf 1 januari 2020. Het btw-id is een persoonlijk, uniek nummer dat bestaat uit een reeks van 14 tekens. Ondernemers houden hun huidige btw-nummer voor communicatie met de Belastingdienst en voor de btw-aangifte.

Btw-id moet vanaf 2020 op facturen en website

Vanaf 1 januari 2020 moeten ondernemers het btw-id op facturen en hun website vermelden om zich te identificeren als btw-plichtig ondernemer. Daarmee voldoen zij aan de wettelijke eisen. Voor handel binnen de EU is het belangrijk dat mensen met een eenmanszaak hun btw-id tijdig doorgeven aan hun leveranciers.

 

Reageer op dit artikel