artikel

Vélovak trok ruim 2.000 bezoekers

Ondernemen 1733

Vélovak trok ruim 2.000 bezoekers

De derde editie van Vélovak trok ruim 500 vakprofessionals meer dan de beurs van 2018. In totaal passeerden 2.113 bezoekers de toegangspoort. Ze zagen een gevarieerde beurs met meer dan 200 merken. Standhouders zijn tevreden over de gerichte belangstelling van bezoekers.

De organisatie van Vélovak – Easyfairs – is dik tevreden over de derde editie van de fietsvakbeurs die van zondag 22 tot en met dinsdag 24 september werd gehouden in de Evenementenhal in Gorinchem. De beursorganisator zag op alle vlakken groei: qua standhouders (van 66 in 2018 naar 99 dit jaar, waarvan 58 exposanten voor het eerst deelnamen),qua vertegenwoordigde merken (meer dan 200) en qua bezoekers (van circa 1.500 in 2018 naar 2.113 dit jaar).

Groeien, maar kwaliteit behouden

Beursorganisator Mascha de Bruin stelt dat de 2019-editie precies laat zien waar Easyfairs met Vélovak naar toe wilde: groei in exposanten- en bezoekersaantallen zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Tevredenheid klinkt ook over de verbeterde uitstraling van de beursvloer, de sessies samen met Tweewieler in het kennistheater, het Vélovak Innovatieplein en de Vélovakman Award.

Vélovak zich snel heeft ontwikkeld

De Bruin: “We kunnen niets anders concluderen dan dat Vélovak zich snel heeft ontwikkeld tot een gewaardeerd jaarlijks moment voor fietsend Benelux. Zo werden er dit jaar meer dan 200 merken gepresenteerd op de beursvloer. Hierdoor konden we onze bezoekers, de fietsvakhandelaren uit de Benelux, nog beter helpen door hen een uitgebreid en compleet aanbod te bieden.”

Lees verder onder de foto.

Het beursoppervlak was aanzienlijk vergroot vergeleken met 2018. 

Positieve stemming onder bezoekers en standhouders

Er heerste drie dagen lang een positieve stemming op de beursvloer van Vélovak. Ondanks dat de fietsvakbeurs van de Benelux startte op een zomerse dag, werden alle beursdagen dit jaar beter bezocht dan vorig jaar. Grote uitschieter was de tweede dag met meer dan 1.100 vakprofessionals uit de fietsbranche. De Bruin: “Onze exposanten waren erg tevreden en hebben kwalitatief goede gesprekken gevoerd. Dat is iets waar we enorm op sturen. We willen niet per se de grootste zijn, maar kwalitatief wel de beste.”

Lees verder onder de foto.

99 bedrijven presenteren op Vélovak hun producten en diensten aan de professionals in de tweewielerbranche.

Van Tweewieler Kennistheater tot innovatieplein

Veel belangstelling was er ook voor het Tweewieler Kennistheater, waar diverse kennissessies werden gehouden; van een presentatie van exposant Denios over risicobeperking rond lithium-ion batterijen tot een sessie van trendwatcher Deborah Nas namens exposant OOMT over het vertalen van trends naar kansen. Een andere drukbezochte presentatie ging over productdesign en user experience door productontwerper Piet van der Velde.

Nieuw op Vélovak: scooters en brommers

Dit jaar waren niet alleen de nieuwste fietsen, accessoires, onderdelen, winkel- en werkplaatsinrichting en retaildiensten op de beurs te vinden. Bezoekers konden de nieuwste scooters en brommers ontdekken. Een ander nieuw onderdeel van Vélovak was het Vélovak Innovatieplein. Op dit plein konden de bezoekers innovaties van de toekomst ervaren, die ontworpen waren door designstudio’s DNAMX, Shapeline en Mokumono.

Vélovakman Award: fietsenmaker van het jaar 2019

Ook dit jaar werd gestreden om de eretitel ‘Fietsenmaker van het jaar 2019’, oftewel om de Vélovakman Award. Deze wedstrijd vond plaats in de arena naast hoofdsponsor en exposant Unior Bike Tools (Juncker Bike Parts). De jurering werd verzorgd door trainingscentrum Tweewieler Academy. De spannende finale ging tussen Silvan Overtoom van het Fietshuys en Justin Brand van Justin’s Fietsservice. Het was een nek-aan-nekrace met Justin Brand als grote winnaar. Hij ging naar huis met een waardecheque, een grote beker en een Vélovakman-certificaat 2019.

Lees verder onder de foto.

Justin Brand van Justin’s Fietsservice veroverde de Vélovakman Award 2019.

Vélovak 2020: wél op zondag

De vierde editie van Vélovak vindt plaats op zondag 27, maandag 28 en dinsdag 29 september 2020. Er was even sprake van dat Vélovak de zondag mogelijk zou inruilen voor een woensdag als beursdag. Dit werd echter teruggedraaid, waarmee de traditionele beursdagen behouden blijven.

 

 

Reageer op dit artikel