artikel

Mascha de Bruin: ‘Vélovak is hard gegroeid’

Ondernemen 719

Mascha de Bruin: ‘Vélovak is hard gegroeid’
Vélovak-organisator Mascha de Bruin: “We merken dat er een duidelijke behoefte is aan een platform, aan een samenzijn voor de community met vakgenoten uit de tweewielerbranche. Vélovak is de fysieke plek waar deze community eens per jaar samenkomt.”

Op 22, 23 en 24 september aanstaande wordt de derde editie van Vélovak gehouden. Onder de hoede van eventorganisator Easyfairs is de beurs in de Evenementenhal Gorinchem dit jaar nog verder uitgegroeid. Al kunnen we in plaats van beurs beter zeggen het platform voor de community met vakgenoten uit de tweewielerbranche. Want dát is wat Vélovak wil zijn.

Lees alles over Vélovak

Lees alles over Vélovak

Afgelopen jaar trok Vélovak 66 exposanten en meer dan 1.500 bezoekers. Mascha de Bruin van eventorganisator Easyfairs kijkt meer dan tevreden terug op de editie 2018.
“Na afloop kreeg het evenement lovende cijfers. Zo beoordeelde 84 procent van de bezoekers Vélovak met goed tot zeer goed. Liefst 73 procent vond de kwaliteit van de exposanten goed.”
Er waren volgens Mascha ook aandachtspunten: “Tegelijkertijd zagen we dat de gemiddelde bezoektijd nog wat laag was. Dat is ook niet gek, want het evenement is jong en moet nog groeien in het aantal exposanten. We hebben daar in de afgelopen maanden – met succes – volop werk van gemaakt.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Mascha de Bruin: ‘Vélovak is hard gegroeid’

Vélovak groeit dit jaar door naar maar liefst 100 exposanten. Vorig jaar gaven nog 66 standhouders acte de preseance.

Groeien naar honderd exposanten

Vélovak groeit dit jaar door naar maar liefst 100 exposanten; +51%. Het grootste deel van de standhouders bestaat uit officiële merkdealers en groothandels. “Het zijn allemaal partijen die producten of diensten leveren aan met name tweewielerzaken. Van kleding en fietsen tot aan kassasystemen en verzekeringen. Met alle exposanten hebben we gekeken naar de optimale invulling en presentatie. We weten vanuit onze publieksonderzoeken dat bezoekers graag naar Vélovak komen om kennis te vergaren, collecties en noviteiten te zien en te netwerken. Aan die verwachtingen willen we zo goed mogelijk voldoen”, stelt Mascha de Bruin.

Voor het eerst aandacht voor brommers en scooters

Nieuw zijn Jan Janssen, Abus, Apollo Vredestein, Shimano Werkplaatsinrichting en Schwalbe

Als het om exposanten gaat, zijn er in alle marktsegmenten aansprekende partijen bijgekomen. Jan Janssen, Abus, Apollo Vredestein, Shimano Werkplaatsinrichting en Schwalbe zijn enkele van de klinkende namen die zijn toegevoegd. Voor het eerst is er ook aandacht voor brommers en scooters. De nieuwste producten van een handvol merken zijn er te zien. Mascha: “Vanuit de bezoekers kwam de vraag of we daar ook aandacht voor wilden creëren, omdat er tweewielerzaken zijn die naast het fietsaanbod scooters en brommers in de showroom hebben. We maken daar nu een begin mee en willen daarin de komende jaren groeien.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

84 procent van de bezoekers beoordeelde Vélovak vorig jaar als goed tot zeer goed. Liefst 73 procent vond de kwaliteit van de exposanten goed.

Wie wint de Vélovakman Award

Vélovak vertrouwt dit jaar opnieuw op een goed ontvangen onderdeel: de Vélovakman Award. Samen met Tweewieler Academy en Juncker Bike Parts gaat het evenement op zoek naar de Fietsenmaker van het Jaar. Inmiddels heeft er voor de deelnemende fietsenmakers een kennistoets en opdracht bij Juncker Bike Parts in De Fietser in Ede plaatsgehad. Op 22 en 23 september zijn er op Vélovak voorronden en op de afsluitende dag is er de finale. De trainers van Tweewieler Academy letten daarbij op de snelheid en kwaliteit waarmee opdrachten uitgevoerd worden. Mascha de Bruin: “De Vélovakman krijgt een certificaat en beker en bovenal is de award een mooie toevoeging aan het CV.”

Bezoeken: kennistheater samen met Tweewieler

Het kennistheater wordt samen met Tweewieler mogelijk gemaakt

Bezoekers die komen om kennis op te doen, kunnen terecht in het Kennistheater. Dit wordt in samenwerking met Tweewieler mogelijk gemaakt. “Op de drie beursdagen kunnen bezoekers in totaal 21 presentaties bijwonen”, vertelt de beursorganisator. “In de sessies gaan gerenommeerde sprekers in op trends, ontwikkelingen en innovaties. Samen met Tweewieler hebben we gekeken naar een relevante programmering. De test- en certificeringsorganisatie DNV GL en Denios, bijvoorbeeld, geven een presentatie hoe je als ondernemer het risico in de omgang met lithium-ion batterijen kunt beperken. Dat thema is zeer actueel. We raden bezoekers aan om van tevoren goed in het programma te kijken wanneer welke sessie plaatsvindt.”

Vélovak is meer dan een vakbeurs

Zeker met het Kennistheater laat Vélovak zien dat het veel meer is dan een ‘platte’ vakbeurs. Mascha de Bruin: “We merken dat er een duidelijke behoefte is aan een platform, aan een samenzijn voor de community met vakgenoten uit de tweewielerbranche. Vélovak in Gorinchem is de fysieke plek waar deze community eens per jaar samenkomt. Ben je er geweest, dan kun je als ondernemer weer een jaar vooruit. Je ontdekt hoe je vernieuwend blijft, maakt kennis met de laatste trends, krijgt uitleg over regelgeving, ziet nieuwe collecties van kleine en grote merken en treft belangrijke contacten.”


Meer informatie, nieuws en standhoudersnoviteiten vind je in ons Vélovak-dossier.

 

 

Reageer op dit artikel