artikel

Hé, ben jij dat op Vélovak?!

Ondernemen 1665

Hé, ben jij dat op Vélovak?!

Vélovak zit erop. Het was een mooie beurs met een goede sfeer. Was jij er ook? Alleen of samen met collega(‘s)? Wellicht ben je dan ook door onze fotograaf gespot. Kijk hieronder voor een fotoreportage van de driedaagse vakbeurs in Gorinchem. Veel kijkplezier!

De derde editie van Vélovak trok 2.113 bezoekers, ruim 500 meer dan in 2018. De drukstbezochte beursdag was de maandag met zo’n 1.100 bezoekers.
Gegroeid is ook het aantal standhouders; van 66 vorig jaar naar 99 in 2019. 58 van de aanwezige standhouders stond voor het eerst op de beurs. Alle standhouders samen vertegenwoordigden meer dan 200 merken.

 


De Beurs Vélovak werd ook dit jaar gehouden in de Evenementenhal in Gorinchem; centraal gelegen, gemakkelijk bereikbaar en voldoende groot.

 

Doorlopend werden kennissessies gehouden in het Tweewieler Kennistheater. De inleiders presenteerden interessante lezingen over tal van onderwerpen.

 

Bezoekers aan de beurs werden verrast met een fraaie tas met inhoud van Tweewieler.

 

De grote merken ontbraken op de beurs, veel kleinere waren echter wel present. Ze mochten zich in een gerichte belangstelling verheugen en deden goede zaken.

 

 

E-bikes, e-bikes en nog eens e-bikes. Ook op Vélovak lijkt het of gewone (stads)fietsen niet meer worden gemaakt.

 

De werkplaats als hart van het tweewielerbedrijf; tal van leveranciers pakten uit met gereedschappen, werkplaatsinrichtingen en montagestandaarden.

 

Exposanten waren tevreden over de beurs. Bezoekers kwamen met gerichte vragen en toonden veel interesse in de producten die werden getoond. 

 

Standhouders hadden en namen volop de tijd om bezoekers uitleg te geven over systemen, werkwijzen en concepten. 


Dit artikel vind je vast ook interessant: Vélovak trok ruim 2.000 bezoekers


 

Veel noviteiten waren er niet te zien op de beurs. De noviteiten die er wel waren, mochten zich in een goede belangstelling verheugen.

 

De beursstand van OOMT knalde er werkelijk uit. OOMT was ook één van de partners die een kennissessie in het Tweewieler Theater verzorgde.

 

Op de beurs was mede dankzij het Innovatieplein volop aandacht voor vernieuwende concepten.

 

Hé, ben jij dat op Vélovak?!

Bezoekers waardeerden de rust op de beursvloer en het feit dat ze ongestoord de verschillende fietsen en gerelateerde producten konden bekijken.

 

De opmars van de intube-accu is niet te missen. Steeds meer merken rusten hun modellen ermee uit.

 

De Velovakman Award werd dit jaar gewonnen door Justin Brand. Hij versloeg in een spannende finale Silvan Overtoom van het Fietshuys.

 

Hé, ben jij dat op Vélovak?!

Koffie en fietsen; het is inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden, ook op Vélovak.

 

Vélovak 2020 van 27 tot en met 29 september

De vierde editie van Vélovak vindt plaats op zondag 27, maandag 28 en dinsdag 29 september 2020. Er was even sprake van dat Vélovak de zondag mogelijk zou inruilen voor een woensdag als beursdag. Dit werd echter teruggedraaid, waarmee de traditionele beursdagen behouden blijven.

 

Reageer op dit artikel