artikel

Gazelle not amused over actie Fietsenwinkel.nl

Ondernemen 18621

Fietsenwinkel.nl verkoopt geen Gazelle meer vanaf 1 januari 2020. Moederbedrijf IBG is het niet eens met de leveringsvoorwaarden van de Dierense Pon-dochter. Bronnen melden dat Gazelle compleet verrast is over de berichtgeving. Binnen het bedrijf wordt met grote verbazing gereageerd.

Gazelle not amused over actie Fietsenwinkel.nl

Vandaag presenteert Gazelle in het Experience Center in Amersfoort haar nieuwe collectie aan de dealers. Tijdens de bijeenkomst was de berichtgeving die International Bike Group (IBG) uit liet gaan ’s ochtends regelmatig onderwerp van gesprek, waarbij velen vermoedden dat juist Gazelle een einde aan de samenwerking maakte. Gazelle wil niet officieel op de berichten reageren. Bronnen binnen het bedrijf melden dat tussen de fabrikant en IBG namelijk de afspraak is gemaakt, dat over de beëindiging van de samenwerking geen mededelingen zouden worden gedaan. Partijen zouden netjes uit elkaar gaan. IBG schendt die afspraak volgens Gazelle nu compleet, tot ergernis van het bedrijf. Gazelle wil de gemaakte afspraak niet schenden en houdt officieel haar kaken op elkaar.

Gazelle blijft garantie verlenen

Navraag leert dat de samenwerking tussen Gazelle en IBG inderdaad stopt per 1 januari 2020. IBG meldt dat de leveringsvoorwaarden en de eisen die Gazelle aan dealers stelt de reden zijn. Gazelle stelt vast te houden aan een kwalitatief hoogwaardig dealernetwerk en zegt te blijven geloven in de vakhandel. Ondanks de ontstane ergernis, zegt de Gazelle-bron dat het bedrijf tot 1 januari 2020 aan IBG/Fietsenwinkel.nl blijft leveren en dat garantie-aanspraken ook daarna gewoon afgehandeld blijven worden.

Derde premiummerk weg bij Fietsenwinkel.nl

Met Gazelle verliest Fietsenwinkel.nl wederom een grote leverancier. Vorig jaar stopte ook al de samenwerking met Accell. Toen waren ook de voorwaarden rond de samenwerking de bottleneck. Eind vorige week werd bekend dat IBG via Fietsenwinkel.nl gaat samenwerken met LeasePlan. Klanten van Nederlands grootste leasemaatschappij kunnen in elk geval niet meer kiezen voor premium-merken Gazelle, Batavus en Sparta.

 

 

Reageer op dit artikel