artikel

Accell peilt mening dealer voor betere beschikbaarheid (met VIDEO)

Ondernemen 2506

Accell peilt mening dealer voor betere beschikbaarheid (met VIDEO)
Volgens directeur Sten van der Ham wordt de koers van 2019 voortgezet in 2020.

Accell hield afgelopen zondag en maandag de Accell Première waar dealers de nieuwste producten en diensten konden bekijken. Het event werd dit keer twee maanden eerder dan gebruikelijk georganiseerd om feedback van de dealers te krijgen voor welke modellen zij verkoopkansen zien.

Bij binnenkomst kreeg iedere dealers een ‘koersboekje’, waar per merk vijf modellen geselecteerd konden worden waarmee de dealer denkt in 2020 te kunnen scoren. “Zo willen we de beschikbaarheid van onze modellen optimaliseren”, aldus Pieter Jan Rijpstra, Head of Sales en Service. Op de modellen die door de dealers als kansrijk voor 2020 worden gezien, gaat Accell de komende periode extra inplannen.

2020 voortzetting koers 2019

Volgens directeur Sten van der Ham ligt Accell ‘mooi op koers’ en is het eerste halfjaar van 2019 met een mooie groei afgesloten. “We hebben in 2018 veel veranderd door ons meer te gaan focussen op een selectie van modellen. Daarmee hebben we de basis gelegd voor 2019. Die koers willen we in 2020 voortzetten. Dat hebben we ook in dealerovereenkomst met de Dealervereniging vastgelegd. Er zal voor de dealers in de contracten weinig veranderen. En zoals we toen ook hebben gezegd: we willen onze business doen met, voor en door de vakhandel.”

De tekst loopt verder na de video.

Batavus met geïntegreerde accu

Bij de presentatie van Batavus viel de Batavus Finez op met een nieuw achterlicht, de V-Light waarbij een lasermodulen een V achter de fiets projecteert wat zorgt voor veel veiligheid. Dit jaar in september viert Batavus hun 115-jarig bestaan.

KOGA Pace B05

KOGA komt ook met een model met intube accu, de KOGA Enova. Verder valt het model KOGA Pace B05 op, een limited Tokyo edition met oranje accenten en een verwijzing naar de nieuwe olympische KOGA baanfiets. KOGA levert bij de Pace B05 een mooie presentatie mee voor de dealers.

Nieuwe koers voor Sparta

Voor 2020 krijgt Sparta een nieuwe uitstraling. Het merk gaat zich puur richten op e-mobility. De doelgroep bestaat uit urban bikers, die zo efficiënt mogelijk willen verplaatsen en die geïnteresseerd zijn in technologie en innovatie.

Sparta MXTB speed pedelec

Voor 2020 wordt de Sparta MXTB-lijn toegevoegd, in e-bike en speed pedelec uitvoering. Uitgerust met geïntegreerde accu in het frame en connected smart services als GPS-verbinding en Bosch Kiox connected display bij de speed pedelec-versie.

Juncker breidt portfolio uit

Vorig jaar werd de collectie XLC-producten flink uitgebreid. Voor 2020 wil Juncker vooral het ‘Love Cycling’-gevoel uitstralen met het merk. Het assortiment van Juncker-merken wordt verder uitgebreid met Accu Condition Tester, Sportsbalm en Saris fietstrainers.

Lapierre

Vorig jaar werden de racefietsen en mountainbikes van Lapierre toegevoegd aan de Accell-merken. Voor 2020 valt vooral de eXelius 600 op: dit zijn twee fietsen in één, e-bike racefiets en racefiets.

Haibike

Bij Haibike kreeg de Flyon een IF Design award. “Dit model zorgt ervoor dat ieder rijder er met een glimlach op het gezicht vanaf komt”, aldus brandmanager Tonny Motshagen.

Ongeveer 2.000 bezoekers

De dealershow van Accell Nederland vond plaats in Ede, in Experience Center De Fietser. Op de tweedaagse Accell Première kwamen volgens Accell een kleine 2.000 bezoekers langs. Vanaf woensdag 10 juli aanstaande is De Fietser weer geopend voor publiek.


Lees ook

Akkoord over dealerovereenkomst Accell Dealervereniging

 

Foto's

Reageer op dit artikel