artikel

Wilco van der Hoorn heeft vooral in zomerperiode extra mensen nodig

Ondernemen 1509

Wilco van der Hoorn heeft vooral in zomerperiode extra mensen nodig

Om de drukte op te kunnen vangen heeft Wilco van der Hoorn van Balk Rijwielen in het hoogseizoen extra personeel nodig. Maar dat blijkt lastig, kundige mensen vinden is voor Wilco het grootste probleem. “We zijn een echt seizoensbedrijf, ook omdat we veel sportief verkopen. Je probeert dan mensen voor een paar maanden te vinden, maar dat is erg moeilijk.”

“Gelukkig heb ik nu iemand die in de winter in een schaatswinkel werkt en ’s zomers bij ons. Dat werkt prima, ook omdat het een fietsliefhebber is”, aldus Wilco. Bijkomend probleem voor een goede bezetting in de zomerperiode is dat iedereen dan op vakantie wil: “Dat moet ook kunnen, zeker voor mensen met kinderen. We hebben nu afgesproken dat we allemaal 2 weken pakken.”

Winkel netjes houden

Volgens Wilco is het in de zomerperiode af en toe lastig om de winkel netjes te houden: “Ik zorg altijd dat ik wat eerder in de winkel ben om fietsen recht te zetten en de grootste rommel op te ruimen. Maar het is jammer dat juist op het moment dat het moet gebeuren, we de winkel niet altijd 100 procent op orde hebben. Is het echter even wat rustiger, dan pakken we dat direct op.”

Stoom afblazen en ontspannen op de fiets

Een winkel runnen is topsport

Zijn team in de winkel in Nieuw-Vennep is net zo gedreven als Wilco: “Dan is het belangrijk om stoom af te blazen en dat doen we door af en toe op een zaterdagavond een uitje te plannen.” Privé ontspant Wilco door op zondag met vrouw en kinderen te gaan racefietsen: “En ik probeer ’s avonds te gaan sporten, maar dat lukt in het hoogseizoen niet altijd. Aan de andere kant: een winkel runnen is topsport, haha. Maar ik vind het veel te leuk om te doen en dan is dat geen probleem.”

Complimenten geven

Wilco realiseert zich dat hij richting zijn personeel soms best streng kan zijn: “Ik ben zelf het type ‘niet lullen, maar poetsen’. En daar moet ik af en toe mee oppassen. Ik ben niet goed in complimenten geven, al heb ik daar wel cursussen voor gevolgd. Maar als ik iemand een veer geef, dan is het ook echt gemeend.”

 


Lees meer over dit onderwerp:

 

 

Reageer op dit artikel