artikel

Trots op mijn bedrijf: De Tweewieler in Vught en Udenhout

Ondernemen 811

Trots op mijn bedrijf: De Tweewieler in Vught en Udenhout
De broers Paul (links) en Frank Verschuren.

Frank Verschuren is samen met zijn broer Paul eigenaar van De Tweewieler. Frank staat in de vestiging in Vught en Paul runt de winkel in Udenhout. We spraken Frank. Hij is trots op het bedrijf dat hij en zijn broer in 1997 samen met hun vader oprichtten.

“Helaas is mijn vader eind 2017 overleden en heeft hij niet lang van onze samenwerking kunnen genieten.” In de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar 2019 zat De Tweewieler in Udenhout bij de Top 25 bedrijvenNaast die erkenning won De Tweewieler een award omdat ze als beste het vak fietstechnicus onder jongeren promoten en actief bezig zijn de jeugd enthousiast te maken voor het vak.

Lees verder onder de foto.

De Tweewieller opdr 5651

Daar zijn we heel trots op. Wij proberen jongeren al op de basisschool te laten zien wat een mooi vak het is. We zijn zelf op jonge leeftijd begonnen met sleutelen en als jongeren hier stage willen lopen, zijn ze altijd welkom. We laten ze dan ook echt wat doen, al is het maar een binnenband plakken. Monteurs moeten bij ons alles kunnen, dus ook fietsen aannemen, de telefoon opnemen en fietsen verkopen. Die afwisseling maakt het vak leuk. Ons team is sinds het begin flink uitgebreid: in Vught zijn we met 5 en in Udenhout met 12 mensen.” De beker en de oorkonde kregen een mooi plekje in de winkel in Udenhout, net als het bord dat de winkel tot de Top 25 behoort 

Wie Frank (40) en Paul (38) Verschuren
Wat Eigenaar De Tweewieler
Waar Vught en Udenhout

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Ik ga iedere dag fluitend naar mijn werk. Of ik nou een band moet plakken, de inkoop moet doen of een fiets verkopen, ik vind alles leuk. Sinds de start in 1997 ben ik blij met dit werk: lekker hard werken met een fijn team.”

Wat is jullie specialiteit?

“We zijn heel allround. Doordat we twee vestigingen hebben, kunnen wel heel veel laten zien. We bieden het totale assortiment, van kinderfietsen tot e-bikes. In Udenhout hebben we een grote zolder met racefietsen en mountainbikes.”

Waar ben je het meest trots op?

“We zijn begonnen met 300 m2 en zijn nu met twee grote rijwielbedrijven toonaangevend in de omgeving, iedereen kent De Tweewieler. De winkel in Vught is 1.100 m2 en Udenhout 2.200 m2 groot.”

Waarin zou je nog willen investeren?

“Duurzaamheid. We zijn bezig met ledverlichting en we willen zonnepanelen op het dak gaan plaatsen. Verder zou ik graag een ruimte bij de werkplaats willen maken waar bijvoorbeeld een gepensioneerde fietsenmaker jongeren het vak kan leren.“

Het artikel gaat verder na de foto.

De Tweewieller opdr 5651

Wat zou je willen veranderen in de branche?

“Ik vind de fietsenbranche prachtig. Natuurlijk krijgen wij ook klanten binnen met een prijs voor een fiets die ze op internet hebben gezien. Ik ben daar heel duidelijk in: wij kunnen niet de laagte prijs bieden, maar geven wel de beste service. En dat doen we al 21 jaar. Wij zijn er over twee jaar nog, dat weet je bij internetpartijen niet zeker. Maar je ziet dat iedereen nu een graantje mee wil pikken, de ANWB komt met accu’s en de AH levert tegenwoordig ook e-bikes. Schoenmaker, blijf bij je leest zou ik zeggen. “

Als je geen tweewielerbedrijf had, dan…

“Dan was ik kok geworden. Ik heb mijn diploma gehaald, maar doordat ik veel sportte was dat niet te combineren met een baan in de horeca. Mijn vader was fietsenmaker en ik was van jongs af aan al aan het sleutelen. Dus toen hij voorstelde om samen een fietsenwinkel te beginnen, heb ik dat gedaan. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Koken doe ik nu als hobby.”

Het artikel gaat verder na de foto.

De Tweewieller opdr 5651

Tip voor andere ondernemers

“Iedere ondernemer moet het op zijn eigen manier doen. Ik denk dat het wel belangrijk is kritisch te blijven kijken naar je winkel, stap af en toe eens als consument je eigen winkel in. En wees zuinig op je personeel.”


Meer artikelen in de rubriek Trots op mijn bedrijf:

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel