artikel

Nieuw: opleiding Branchemedewerker Basis Fietstechniek

Ondernemen 1447

Nieuw: opleiding Branchemedewerker Basis Fietstechniek

Cyclehub, een initiatief van de Tweewieler Academy en Deinco Uitzendgroep, en UWV starten een nieuwe opleiding voor zij-instromers in de fietstechniek: Branchemedewerker Basis Fietstechniek. De samenwerkingspartners hebben de ambitie om binnen een periode van twee jaar in totaal 80 branchemedewerkers op te leiden.

Er is een flink tekort aan personeel in de sector. Deze samenwerking biedt de kans daar iets aan te doen. Gerard Kerbert, directeur Deinco Uitzendgroep: “We streven naar een langdurige samenwerking. Vooral de kwaliteit van dit hele traject is belangrijk voor de toekomst, het doel is mensen voor langere tijd duurzaam aan het werk krijgen.”

Opleiding branchemedewerker is spoedcursus

De opleiding branchemedewerker basis functioneert als een spoedcursus. In 4 maanden leren deelnemers de basisbeginselen van het vak. Negentig procent van de opleiding vindt op de werkvloer plaats, er zijn 24 theorie-dagen. Wie slaagt voor het afsluitende branche-examen krijgt een contract van 8 maanden bij een fietsspecialist.

Diploma en jaar werkervaring

Aan het eind van de rit heeft de kandidaat een diploma én een jaar werkervaring. Henk Meines, directeur UWV WERKbedrijf: “Het is een mix van opleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voldoen aan de behoefte van werkgevers. Dat is echt de grote meerwaarde van een samenwerking als deze.”

Pilot succesvol

Herme Bruin, directeur Innovam: “We zijn begonnen met een pilot die inmiddels succesvol is afgerond, en zetten stapje voor stapje een structuur neer. Het ziet er veelbelovend uit, maar we zijn pas echt tevreden als ondernemers uit onze sector straks spontaan zeggen: dit is mooi, hier help je ons echt mee.”

 

 

Reageer op dit artikel