artikel

Kees de Mooij: ‘Goede taakverdeling is de basis’

Ondernemen 1230

Kees de Mooij: ‘Goede taakverdeling is de basis’

In deze periode van het jaar is het voor retailers belangrijk de rust te bewaren. Ook voor Kees de Mooij is het constant rennen of stilstaan in het hoogseizoen. “We verkopen met vijf mensen fietsen en ik heb maar twee monteurs in de werkplaats. Daar moeten we rekening mee houden.”

“En nieuw personeel aannemen is lastig. Daarnaast lopen er constant allerlei zaken door elkaar heen; dan is er een garantievraag, dan moet je fietsen bestellen. En je kunt de winkel natuurlijk niet laten versloffen. Het mag geen rommeltje zijn.” Als zijn winkel in Bergen op Zoom vol staat met klanten is het soms lastig rustig te blijven: “Toch moeten we voor iedere klant de tijd nemen. Niet afraffelen, goed helpen is onze kracht.”

Goede sfeer heel belangrijk

Niet afraffelen, goed helpen is onze kracht

Klanten die moeten wachten, krijgen een kopje koffie aangeboden: “Ik ga binnenkort verbouwen en dan komt er in ieder geval een goede koffiehoek waar mensen relaxed kunnen zitten.”
In tijden van drukte is een goede sfeer onder het personeel cruciaal volgens Kees: “We proberen elkaar zo veel mogelijk te helpen. Hebben ze in de werkplaats alleen maar storingen, dan springen we bij. En het is ook geen probleem om ’s avonds samen fietsen rijklaar te maken.”

Op adem komen door de week

Overwerken probeert Kees wel zoveel mogelijk te voorkomen. “Je kunt niet maandenlang pieken.” Kees merkt dat de pieken tegenwoordig vooral in het weekend liggen. “Daardoor kunnen we door de week weer wat op adem komen. Maar soms is het dan op een middag in een keer weer heel druk. Met personeel is dat haast niet goed te plannen.”

Goede taakverdeling

Een goede sfeer in het team is heel belangrijk. “In rustiger periodes gaan we regelmatig samen uit eten of een dagje naar een pretpark.” Als ondernemer heeft Kees echt moeten leren te delegeren: “Ik had de neiging soms te veel naar me toe te trekken. Nu geef ik taken uit handen en straal ik uit dat alles onder controle is. Een goede taakverdeling zorgt dat iedereen zijn verantwoordelijkheid kent.”


Lees meer over dit onderwerp:

 

Reageer op dit artikel