artikel

Jolanda van der Veeken over drukte in het hoogseizoen: ‘1 dag per week oppas-oma’

Ondernemen 1207

Jolanda van der Veeken over drukte in het hoogseizoen: ‘1 dag per week oppas-oma’

Het is dit voorjaar al superdruk geweest bij Jolanda van der Veeken. Samen met haar man Ton heeft ze twee vestigingen in Etten-Leur. Jolanda staat samen met een monteur en twee weekendhulpen in de vestiging Noord. “Ik wilde deze vestiging heel graag runnen onder de voorwaarde dat ik één dag per week op mijn kleinkinderen kan passen. En dat lukt.”

Jolanda vertelt dat er eigenlijk iemand bij zou moeten. “Maar het is lastig de juiste persoon te vinden. Bovendien hebben we nu ook geen tijd om daarmee bezig te zijn.” Ze heeft besloten kritischer te kijken bij de aanname van reparaties: “Als er te veel gerepareerd moet worden aan een fiets, zeggen we dat eerlijk tegen de klant. Want mooi weer of niet: de werkplaats blijft druk.”

Mensen tijdje laten testrijden helpt

Die telefoon blijft maar rinkelen, daar word je soms gek van

Het valt Jolanda op dat klanten vaak in precies hetzelfde tijdvak in de winkel komen: “Dat proberen we meer te sturen, door het ophalen van fietsen op een ander moment af te spreken. Gelukkig kun je mensen met elektrische fietsen een tijdje laten testrijden. En dan maar hopen dat ze een grote ronde maken. Maar het blijft lastig. En die telefoon blijft maar rinkelen, daar word je soms gek van.”

Moeite om werk los te laten

Maar Jolanda geniet van haar werk: “Ik heb soms wel moeite om het werk los te laten. Dat lukt goed op de dag dat ik aan het oppassen ben. Het is 4/5 maand heel hard werken, de rest van het jaar is het goed te doen. Onlangs moesten we het huurcontract weer verlengen voor 5 jaar en dat hebben we toch weer gedaan, ik vind het gewoon veel te leuk.”


Lees meer over dit onderwerp:

 

 

Reageer op dit artikel