artikel

H&L Benchmark: veel optimisme in rijwielbranche

Ondernemen 360

Gemiddeld was de omzetstijging van de H&L Benchmarkgroep in het 2e kwartaal 2018 11,6%. Vorig jaar was de omzet in dit kwartaal ook al meer dan 6% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Met name de maanden mei en juni sprongen er dit jaar wel heel positief uit met een omzetplus ten opzichte van 2017 van respectievelijk maar liefst 17,3% en 14,0%.

H&L Benchmark: veel optimisme in rijwielbranche
Bulletinformatie: H&L Benchmark 2e kwartaal 2018

Ook steeg de gemiddelde omzet in de maand april ten opzichte van vorig jaar met 3,1%. Zeer positieve omzetontwikkelingen in de branche kan gesteld worden. De trend in de rijwielbranche blijft aanhoudend positief. Alleen in de maand maart van dit jaar is er 10% ingeleverd ten opzichte van vorig jaar. Het 1e halfjaar bekeken is de omzet gestegen met gemiddeld 7,4% ten opzichte van het 1e halfjaar 2017. Wederom een mooie tussenstand.  

Omzetstijging voor 80% van de ondernemingen in het eerste halfjaar

Als we inzoomen op de uitkomsten van de H&L Benchmark groep zien we dat circa 80% van de ondernemingen in het eerste halfjaar 2018 een stijging in hun omzet hebben gerealiseerd van gemiddeld circa 10%. Dit betreft de omzet zonder de provisie opbrengsten van fietsverzekeringen en zonder de opbrengst arbeidsloon van de werkplaats. In het eerste halfjaar zijn de voornoemde provisie opbrengsten met 0,1% gedaald naar 0,9% van de omzet. De opbrengsten werkplaats/arbeidsloon zijn gedaald met 0,2% naar 10,5% van de omzet. Dit is het gevolg van de gestegen omzet waardoor deze opbrengsten procentueel gezien dalen. Als we kijken naar de absolute bedragen, de euro’s dus, stijgen ook deze opbrengsten nog steeds. 

Omzet H&L Benchmark

Online concurrentie rustiger

Het zeer zonnige en droge weer van de afgelopen maanden heeft natuurlijk bijgedragen aan de hoge omzetten die gerealiseerd zijn in het 2e kwartaal van dit jaar. Echter was het weer vorig jaar ook niet slecht te noemen. Wat wij vernemen van onze klanten uit de branche is dat de online concurrentie wat rustiger lijkt te zijn geworden. Daarnaast groeit de omzet van e-bikes bij de meeste ondernemingen verder door. De e-bikes worden ook bij de jeugd steeds populairder. Dit alles zal mede hebben bijgedragen aan een verdere groei van de vakhandel. Hoe dan ook, de branche is nog steeds kerngezond! De omzet blijft stijgen, de kosten zijn stabiel (dalen procentueel zelfs) en het rendement onderaan de streep, waar het uiteindelijk allemaal om draait, stijgt ook nog steeds. 

Omzet H&L Benchmark

Meer informatie over H&L Benchmark

H&L Accountants & Belastingadviseurs zal na ieder kwartaal een actueel verslag doen in Tweewieler van de verdere ontwikkelingen in de rijwielbranche met een korte analyse van de cijfers om hiermee steeds een tipje van de sluier op te lichten. Cliënten van H&L zullen uiteraard in de volle breedte geïnformeerd worden over de actuele ontwikkelingen in de rijwielbranche.  

Mocht u door dit artikel geïnteresseerd zijn geraakt in de diensten van H&L Accountants & Belastingadviseurs dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact opnemen met de heer drs. D.A.D. (Daan) Luijkx AA of de heer R.F.M. (Richard) Guit AA, beiden partners bij H&L. Voor de contactgegevens verwijzen wij u naar de website: www.hlaccountants.nl.

Reageer op dit artikel