artikel

Binnenkijken bij Provinciewinnaar Utrecht en Noord-Holland 2018: Fietsvoordeelshop.nl

Ondernemen 669

Met winst van zowel de Utrechtse als de Noord-Hollandse provincietitel in de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar heeft Fietsvoordeelshop.nl een podium gekregen om haar ware aard te tonen. “We hebben het stempel ‘dozenschuiver’, omdat we ook fietsen via internet verkopen. Deze verkiezing bevestigt wat we écht zijn: een offline winkelketen met een online tak. Gecombineerd met een frisse aanpak, gepassioneerde medewerkers en vakidioten die veel om fietsen geven en heel ver gaan voor tevreden klanten”, zeggen Mark Vriend en Rutger Pronk.

Binnenkijken bij Provinciewinnaar Utrecht en Noord-Holland 2018: Fietsvoordeelshop.nl

Wat winnen jullie bij het meedoen met de verkiezing?

“Als je een jaar lang mag roepen dat je de beste tweewielerzaak van Utrecht én Noord-Holland bent, dan weet je dat je goed bezig bent en je klanten ook. Het geeft enerzijds nog meer vertrouwen aan onze klanten. Ze weten dat ze bij ons aan het juiste adres zijn voor het uitzoeken van een nieuwe fiets. En anderzijds is het waardering voor het harde werken aan onze sterke omnichannel-aanpak.”

Pui Fietsvoordeelshop.nl

Wat zijn de USP’s van jullie winkel?

“We hebben een ruim, breed en diep assortiment. Dat blijkt ook wel uit de grootte van onze winkels. We geven de consument hier de keuze, er is altijd wel een fiets die past. Zo proberen we diverse doelgroepen te bedienen, van jong tot oud en van studenten tot mensen die meer te besteden hebben. Onze focus ligt op e-bikes, stadsfietsen, hybride fietsen en kinderfietsen. Binnen deze segmenten hebben we jarenlange ervaring en weten we zeker dat we de beste service aan onze klanten kunnen bieden. We zijn daarom anderhalf jaar geleden ook gestopt met het race- en ATB-segment. Het aanbod was onvoldoende en we hadden niet genoeg kennis in huis om klanten op het niveau te kunnen bedienen dat we altijd nastreven.”

Ver gaan voor klanten

We gaan heel ver voor onze klanten. Dat begint al bij de eerste oriëntatie voor een nieuwe fiets. Mensen mogen in onze winkels proefrijden op alle fietsen om de juiste fiets te vinden. In alle winkels staan allerlei demomodellen. We beseffen dat mensen geen broodje kopen. Van ons zul je niet horen dat mensen niet mogen opstappen of alleen in de straat moeten blijven fietsen, omdat de fiets anders te veel kilometers maakt. We maken van het proefrijden een speciaal moment. Zo zoeken we altijd nieuwe manieren om klanten te helpen bij gemakkelijker maken van hun keuze.

Vestigingsplaats Amersfoort
Ondernemer Mark Vriend, Niels Vriend, Jack Vriend, Rutger Pronk
Showroom 1.200 vierkante meter
Werkplaatsoppervlak 200 vierkante meter
Magazijnoppervlak 2.000 vierkante meter
Medewerkers 4 fulltime krachten (enkel in de winkel in Amersfoort; de andere locaties niet meegerekend)
Locatie Op een bedrijventerrein, aan de rand van de stad

Het houdt echter niet op bij de aankoop. Het is ons doel om onze klanten zorgeloos te laten genieten van hun nieuwe fiets. Dit vertaalt zich door in een goede werkplaats met deskundig personeel. En wonen mensen niet in de buurt van één van onze winkels en zijn er problemen, dan komen we gratis met onze eigen servicebus langs. Bij e-bikes kunnen we met instructiefilmpjes mensen heel goed gaan helpen. Neem bijvoorbeeld het afstellen van een versnelling: in veel gevallen zijn mensen in staat om dat zelf te doen en hoeven ze helemaal niet de moeite te nemen om naar ons toe te komen.”

Met welke merken/leveranciers werken jullie graag? Waarom?

“We doen eigenlijk alleen zaken met bekende merken: Sparta, Batavus, Koga, Gazelle, BSP, Cortina, Pegasus. Met deze partijen hebben we een intensieve en duurzame samenwerking opgebouwd. De producten van deze merken zijn uitstekend en we willen onze klanten alleen kwaliteit verkopen. Dat klanten deze merken ook goed kennen, betekent dat ze weten wat ze in huis halen.”

Fietsvoordeelshop.nl

Over welke grossier zijn jullie het meest tevreden? Waarom?

“Dat is Juncker. Wij geloven sterk in samenwerking met één grossier doordat we samen investeren in een goede relatie. Dat werkt beide kanten op. En vanwege de efficiency die we behalen met one-stop-shopping. Er is een koppeling tussen onze systemen, dus als de voorraad moet worden aangevuld, gebeurt dat automatisch. Verder zijn de beschikbaarheid en verzending gewoon goed.”

Welke leverancier ondersteunt jullie het beste in (online) marketing?

“Er is niet één specifieke leverancier die ons in het bijzonder ondersteunt. De meeste leveranciers hebben een uitgebreide beeldbank waar we onze productafbeeldingen uithalen. Daarnaast maken we soms voor flyers, folders of posters gebruik van wat sfeerbeelden. Verder creëren we alles zelf; van productomschrijving tot het vullen van alle benodigde specificaties.”

Fietsvoordeelshop.nl

Wat zijn jullie toekomstplannen?

“Onze klantwaardering is hoog, maar dat is geen reden om achterover te leunen. We blijven ons continu ontwikkelen om onze ambitieuze doelstellingen te behalen. We willen er alles aan doen om klanten nog beter te helpen. Aan de klantcontacten – reviews, beoordelingen, feedback – en data die we tot onze beschikking hebben, zien we heel duidelijk wat men wil en welke kant we op moeten gaan. Op basis daarvan zullen we bijvoorbeeld onze interne processen blijven verbeteren. Ook zie je daarmee wat de behoeften zijn als het gaat om landelijke dekking.

Met onze webshop opereren we al landelijk, maar fysiek zijn we nog niet overal. We willen Fietsvoordeelshop.nl toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Dat we daarin blijven investeren blijkt wel door onze recente overname van Hans Struijk Fietsen in Eindhoven.”

Reageer op dit artikel