video

VIDEO Fietspedalen op 6 manieren bewegen

Onderdelen & Accessoires 788

Nieuw uit Zuid-Korea, een technologie om de fietspedalen op 6 verschillende manieren te bewegen. Een speciale gepatenteerde crankset geeft de mogelijkheid de pedalen vast te zetten, en naar wens samen of apart vooruit of achteruit te laten bewegen. Hiermee wordt het hele lijf getraind en niet alleen de benen.

VIDEO Fietspedalen op 6 manieren bewegen
Met de Caron Uniset kun jej je de fietspedalen op 6 verschillende manieren bewegen. Foto en Video JK6

Het bedrijf JK6 dat dit onder de naam Caron Uniset op de markt brengt, claimt dat je hiermee een ‘uniek fietsregime en fitness doelen’ kunt neerzetten. De fiets wordt met het monteren van de Caron Uniset naast een gewone fiets ook geschikt als multi-purpose fietsen en spinningfiets.

Fietspedalen speciale koppeling met crank

Aan de rechterzijde van de crank is een koppeling met het kettingblad gemaakt. Een eenzijdig koppelingslager is gebouwd in de schacht aan de linkerzijde van de crank. Voor een normale bediening van de pedalen worden de rechter- en linker koppelingsring vastgezet in een hoek van 180 graden. Om de alternatieve pedaalaandrijving in te stellen, wordt deze koppeling verbroken en worden de pedalen onder andere hoeken vastgezet.

Clippedaal

Een speciaal clippedaal zorgt ervoor dat de voet, naar welke kant die ook op beweegt, goed vastzit op het pedaal. Met een schroevendraaier is eenvoudig de stand van de clip aan te passen, zodat er met verschillende type en hoogte schoenen kan worden gefietst.

Video

Reageer op dit artikel